10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ απέπλευσαν με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας

b2ap3_thumbnail_005-departure-Vittorio.jpgΤο ψαράδικο σκάφος Μαριάν που ξεκίνησε τον Μάιο από την Σουηδία και περιέπλευσε την Ευρώπη, συνοδευόμενο από τα ιστιοφόρα Ρέιτσελ, Βιτόριο και Τζουλιάνο ΙΙ, αναχώρησε πριν από λίγες ώρες από τα νότια της Κρήτης και βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Τα τέσσερα σκάφη μεταφέρουν 48 επιβάτες και πλήρωμα, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της ισραηλινής Κνεσσέτ, Μπαζίλ Γκάτα, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές από 17 χώρες.

Η αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ αναμένεται να φτάσει στην Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος του αποκλεισμού και με κύριο αίτημα το άνοιγμα του λιμανιού στη Γάζα, ώστε να πάψει η κατάσταση πολιορκίας των 1,8 εκατομμυρίου Παλαιστινίων που ζουν εκεί.

Ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί με στρατιωτική επέμβαση, ισχυριζόμενη ότι τα πλοία «θα παραβιάσουν τα ισραηλινά χωρικά ύδατα», η θαλάσσια αποστολή για τη Γάζα απαντά ότι δεν έχει καμμία πρόθεση για κάτι τέτοιο. Ακόμα και μέσα στο Ισραήλ έχουν διατυπωθεί απόψεις, όπως αυτή του πρώην αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, που καλούν την κυβέρνηση να μην αποτρέψει στρατιωτικά την προσέγγιση του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ στην Γάζα, καθώς «δεν αποτελεί απειλή».

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο