Πατέλης: «Αν το εγκρίνουν τα κεντρικά, ό,τι κινείται, σφάζεται»

Βίντεο από την δικογραφία της Χρυσής Αυγής, με τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, στο οποίο γίνεται σαφής 1) η ιεραρχική δομή της οργάνωσης (ο Πατέλης περιμένει «το ΟΚ από τα κεντρικά») και 2) οι μέθοδοι οργάνωσης χτυπημάτων – εν προκειμένω, όπως φαίνεται, κατά «μη Ελλήνων» μικροπωλητών σε θρησκευτικό πανηγύρι.

Το βίντεο έχει σε υπότιτλους την απομαγνητοφώνηση, η οποία δημοσιεύεται και εδώ:

Πατέλης : – Να πω λίγο κάτι.

Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Εάν πάρω το οκ από τον Λάγο. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε.

Αν πάρω το οκ, θα έρθει σε όλους σας.

Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες, σαν απλοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή, διακριτικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε…

Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το δώσουν από πάνω, από τα κεντρικά.

Άγνωστος: – Σαν τον Άγιο Παντελεήμονα;

Πατέλης: – Δεν έγινε τέτοιο πράμμα. Στον Άγιο Παντελεήμονα, έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις, ήταν άλλα τα…

Άγνωστη: – Δεν μπορούμε σαν χριστιανοί να πάμε…

Πατέλης: – Όχι.

Άγνωστη: … να πάμε σαν ομάδα;

Πατέλης: – Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω. Εγώ θα το θέσω το θέμα για να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά, σαν ασφάλεια ρε παιδί μου: Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να πάνε στο πανηγύρι.

Άγνωστος : – Θα πέσει φόβος.

Πατέλης: – Οχι παιδιά δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Έαν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τί είναι και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε όμως να βγει και στο δρόμο, όχι να πηγαίνει σπίτι του.

Άγνωστος : – Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μία ομάδα επιφυλακής, έτοιμη.

Πατέλης: – Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάχνουμε να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το οκ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο – από όλα – και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα.

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.

Άγνωστος: – Ό,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;

Πατέλης: – Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Την γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι «ξέρετε κάτι; όχι. Απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας».

Και εσύ θα μου πεις «κάτσε ρε φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω». Εγώ, επειδή είμαι Χρυσαυγίτης κι εσύ είσαι Χρυσαυγίτης, κι εσύ και όλοι μας, έχουμε τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε.

Εμένα αν μου πουνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε.

Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας, να έρθει το μήνυμα “ΝΑΙ”.

(γέλια)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο