Από την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Την Κυριακή 11.10.15, υπήρξε απειλή από τη δημοτική αρχή της Λέσβου, πιο συγκεκριμένα από τον Γιώργο Κατζανό, αντιδήμαρχο καθαριότητας του νησιού, καθώς και τον Γιώργο Σαρόγλου, πρόεδρο του χωριού Σκάλα Συκαμινιάς, που αφορούσε την εκκένωση των δομών που έχουν στηθεί στη παραλία. Μας δόθηκε μάλιστα προθεσμία μίας εβδομάδας ώστε να μην μας εκδιώξουν με τη χρήση βίας.

Σήμερα, επιβεβαιώθηκε από κατοίκους της περιοχής η πρόθεση αυτή των αρχών να πραγματοποιήσουν την εκκένωση. Την ίδια στιγμή, ενώ είναι γνωστή η επίσκεψη του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού το σαββατοκύριακο στο νησί, πληροφορηθήκαμε πώς είναι πιθανό να εμφανιστεί και στη Σκ.Συκαμινιάς με συνοδεία φασιστών.

Το εγχείρημα έχει πλαισιωθεί και ενισχυθεί εδώ και δύο εβδομάδες από αρκετούς αλληλέγγυους/ες καθώς και ομάδες διαφόρων εθνικοτήτων, πολλοί εκ των οποίων θα βρίσκονται εδώ και την Κυριακή. Ήδη καλούμε αλληλέγγυους/ες του νησιού να παρευρεθούν από το βράδυ του Σαββάτου στις δομές της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ώστε να εναντιωθούμε στις προθέσεις των αρχών και σε οτιδήποτε προκύψει.

Βρισκόμαστε εδώ επειδή η πολιτική μας θεώρηση συμβαδίζει με την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments