Η επιθυμία της Αλέξις ήταν να φτιάξει ένα καρτούν για να εμπνεύσει άλλα παιδιά με λευχαιμία, ώστε να είναι γενναία ακόμη και όταν νιώθουν φόβο.
Λίγο μετά τα τρίτα γενέθλιά της, η Αλέξις διαγνώστηκε με λευχαιμία.
Ξεκίνησε όταν στάλθηκε σπίτι από το παιδικό σταθμό με πυρετό. Η Άντζελα, η μητέρα της, παρατήρησε, πως η Αλέξις φαινόταν κουρασμένη και χλωμή. Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν κάποιες μικρές κόκκινες κηλίδες στο δέρμα της Αλέξις, έκαναν μερικές εξετάσεις και ανακάλυψαν πως η Αλέξις είχε οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Το Make-A-Wish της Αλάσκα και της Ουάσιγκτον ήρθε σε επαφή με την οικογένειά της. Η επιθυμία της; Να φτιάξει ένα καρτούν σχετικά με τον καρκίνο.
Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια αφού ξεκίνησε η Αλέξις τη θεραπεία της. Έχει τελειώσει τώρα με τις χημειοθεραπείες, τα χάπια και τις συνεχείς επισκέψεις στο γιατρό – η λευχαιμίας της βρίσκεται υπό έλεγχο και η ζωή της επιστρέφει στο φυσιολογικό. Έτσι, όταν το Make A Wish ήρθε σε επαφή με την Αλέξις και την οικογένειά της, τους είπε ότι ήθελε να φτιάξει ένα κινούμενο σχέδιο για να εμπνεύσει κι άλλα παιδιά που υποφέρουν από τον παιδικό καρκίνο, να είναι γενναία ακόμη και όταν είναι φοβισμένα.
Και έτσι το Make-A-Wish, ένωσε τις δυνάμεις του με ένα γραφείο παραγωγής στο Σιάτλ και ξεκίνησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Η Αλέξις συναντήθηκε με τους ανθρώπους του γραφείου παραγωγής «World Famous», για να συζητήσουν την ιστορία της. Βοήθησε στο σχεδιασμό για το πώς θα μοιάζει ο χαρακτήρας της και για το είδος της ιστορίας που ήθελε να πει.
Αποφάσισαν να πει την ιστορία της πριγκίπισσας Αλέξις και πώς δραπέτευσε από τον δράκο Kemia.
Με ένα σενάριο, ένα μικρόφωνο και λίγο χρόνο η Αλέξις και η μητέρα της, ηχογράφησαν κάποια λόγια για να μπουν στην τελική παραγωγή.
Υπολογίζεται ότι 2.670 παιδιά ηλικίας 14 ετών και μικρότερα θα διαγνωστούν με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία φέτος.
Είναι η πιο κοινή μορφή παιδικής λευχαιμίας. Ευτυχώς, είναι αρκετά θεραπεύσιμη, με ποσοστό πενταετούς επιβίωσης άνω του 85%.
Ακολουθεί το βίντεο, με ελλ. υπότιτλους. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι πράγματι αξιόλογο.
{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=mlqhoeIHeHg","width":"800","height":"450"}
(πηγή :http://www.upworthy.com/with-cancer-at-age-3-alexis-wanted-to-share-her-story-with-the-world-as-a-cartoon?c=reccon1)
(επιμέλεια, μετάφραση Σύλβια Βαρνάβα)