Κυβερνητικές… «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις»

Αυτή η επί τροχάδην εισαγωγή στο παρελθόν της δυναστείας των Παπανδρέου είναι απαραίτητη, για να γίνει κατανοητός ο λόγος πίσω από τις κατά καιρούς «αποκαλύψεις» αυτών των εντύπων και ιστοτόπων για τις διαπλοκές της οικογένειας και των περί αυτήν νέων στελεχών της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομάδα «ειδικών των μήντια» που διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα του χτίζουν ένα προφίλ «διαφάνειας» και «σοβαρότητας», στο οποίο πατώντας, διαψεύδουν ή απλώς απαξιώνουν – με σχετική ευκολία – κάθε δημοσίευμα εναντίον τους που προέρχεται από αυτήν την πάλαι ποτέ διαπλεκόμενη και νυν εκβιάζουσα ομάδα δημοσιογραφούντων.

Η πραγματικότητα όμως εξαρτάται από τα στοιχεία και όχι από το ποιός τα χρησιμοποιεί ή πόσο καλό προφίλ έχει αυτός που τα διαψεύδει.

ΚΕΔΕ: Η μητέρα, οι κρατικές επιχορηγήσεις, διαφημίσεις και ουΐσκια με τιμολόγιο.

Το Κ.Ε.Δ.Ε. (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) είναι μια απ’ αυτές τις ΜΚΟ που αν δεν ήταν ΜΚΟ θα μπορούσαν να είναι απ’ αυτούς τους οργανισμούς του δημοσίου που υπάρχουν μόνο για να μισθοδοτούν υπαλλήλους ή κάτι έργα σχεδιασμού που φτιάχτηκαν μόνο για την εργολαβία

Το «ΚΕΔΕ» έχει εισπράξει τα μεγαλύτερα κονδύλια  από το Υπουργείο Εξωτερικών και, μάλιστα, κατά την περίοδο που Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, επί διακυβέρνησης Σημίτη, έως το 2004. Όπως μπορεί να δει κανείς στα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του «ΚΕΔΕ», επί Νέας Δημοκρατίας (2004-2009) πέφτει κατά πολύ το «κασέ» των επιχορηγήσεων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, το «ΚΕΔΕ» εισέπραξε – μιλάμε πάντα για κρατικά χρήματα – έως το 2004 660.000€ (+ κάποια ποσά ακόμα που δεν δηλώνονται), ενώ από το 2004 ως το 2009 μόλις 120.000€.

Επιπλέον, τρέχουν επί μονίμου βάσεως κάποια προγράμματα με μικρή (της τάξεως ενός βασικού μισθού και παραπάνω) αλλά συνεχή, κατ’ έτος, χρηματοδότηση.

Τα προγράμματα που υλοποίησε το «ΚΕΔΕ» προκαλούν τουλάχιστο θυμηδία. Ενδεικτικά, ένα αφορά την «εκπαίδευση γυναικών σε βασικές δεξιότητες γραμματειακής υποστήριξης και χρήσης Η/Υ στην Καμπούλ», πρόγραμμα μάλιστα που πήρε παρατάσεις λόγω… «της εκεί εμπόλεμης κατάστασης» (την οποία, δηλαδή, δεν περίμεναν;)  

Επίτιμη πρόεδρος της εν λόγω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Πρόεδρος και κατά νόμον εκπρόσωπος η Θεοδώρα Κόκλα. Γενική Γραμματέας του ΔΣ και υπεύθυνη επικοινωνίας η Ελένη Σταμίρη.

Η θεοδώρα Κόκλα είχε διοριστεί Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άμα τη εκλογή του Γ.Α.Π. στην πρωθυπουργία. Χαρακτηριστικό της ποιότητας του «ανθρώπινου δυναμικού» της ΜΚΟ είναι ότι, ούσα περιφερειάρχης η κ. Κόκλα, είχε χρεώσει με τιμολόγιο που εκδόθηκε στην Περιφέρεια 210,00€ λογαριασμό που είχε κάνει σε μπαρ του Κολωνακίου.

Η ΜΚΟ «ΚΕΔΕ» χρηματοδοτείται επίσης με κρατική διαφήμιση στο σάιτ της, από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και Υγείας, τον ΟΠΑΠ και την… ΕΥΔΑΠ.

Η περιήγησή μας στον θαυμαστό κόσμο των ΜΚΟ που ελέγχει η δυναστεία Παπανδρέου, μόλις ξεκίνησε, με αυτό το μικρό μεζεδάκι. Θα συνεχίσουμε, εξετάζοντας στα προσεχή, πολύ πιό χοντρές μπίζνες.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο