Άμεση απελευθέρωση πρώην χρήστη ζητά το 18 ΑΝΩ:«Η θέση των εξαρτημένων δεν είναι στη φυλακή»

Την άμεση απελευθέρωση του μέλους της απαιτεί το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 ΑΝΩ που τονίζει ότι η θέση των απεξαρτημένων δεν είναι στη φυλακή και ζητάει την «άμεση απελευθέρωση στον Γιώργο Πολύμερο»

Σύμφωνα με το 18 ΑΝΩ «Ο Γιώργος Πολύμερος, 38 χρόνων, μέλος της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ και μαθητής του σχολείου του 18 ΑΝΩ, παρουσιάστηκε στις 3/2/2017 στο ΑΤ Αιγάλεω για να δώσει το “παρών”. Εκεί κρατήθηκε, χωρίς να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της κράτησής του. Αργότερα του ανακοινώθηκε ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να δικαστεί (με κατηγορίες που αφορούν την εποχή που ήταν στη χρήση). Αυτή η ενέργεια βάζει σε κίνδυνο τη θεραπεία απεξάρτησης αυτού του νέου ανθρώπου, δημιουργεί κινδύνους υποτροπής και μ’ αυτό τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ζωή του.
 
Στη σημερινή εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και της αύξησης της διάδοσης των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων κάθε τύπου, η Πολιτεία οφείλει να δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να προσελκύονται οι εξαρτημένοι στα θεραπευτικά προγράμματα και να ολοκληρώνουν κανονικά την απεξάρτησή τους και το σχολείο τους και να επανεντάσσονται ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτοί που βρίσκουν το κουράγιο και παίρνουν την απόφαση να απεξαρτηθούν βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν αμείλικτο κατασταλτικό μηχανισμό που διακόπτει τη θεραπεία τους και τη φοίτησή τους και τους οδηγεί στη φυλακή.

Ως “Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 ΑΝΩ” και ως “Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ” καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες που υπονομεύουν το έργο των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, συντηρώντας και αναπαράγοντας την ίδια την εξάρτηση.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Πολύμερου. Ζητάμε από τους φορείς της απεξάρτησης και ολόκληρη την κοινωνία, που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης στη ζωή όλων, να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Πολύμερου και του 18 ΑΝΩ και να δώσει μαζί τους τη μάχη για την ελευθερία, για τις αξίες μιας ζωής χωρίς ουσίες και χωρίς χειραγώγηση. Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τον Υπουργό Παιδείας να πάρουν θέση.

Η θέση των εξαρτημένων δεν είναι στη φυλακή. Είναι στην απεξάρτηση και στη μάχη για τη ζωή. Να απελευθερωθεί αμέσως ο Γιώργος Πολύμερος. Κάτω τα χέρια από το 18 ΑΝΩ. Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει η Κατερίνα Μάτσα πρόεδρος του ΔΣ του 19 ΑΝΩ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο