Νέες Εντάσεις στην Υεμένη

 

alt

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στους δρόμους της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις απαιτώντας την αποπομπή του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως μετέδωσαν αραβικά δίκτυα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έκλεισαν όλους τους δρόμους προς την πρωτεύουσα για να αποτρέψουν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και ένοπλους υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Ο λαός θέλει να πορευτεί στο (προεδρικό) παλάτι», φώναζαν οι διαδηλωτές. Προσπαθώντας να αποφύγουν μια απευθείας αναμέτρηση με τους οπαδούς του Σάλεχ, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία στο βόρειο τμήμα της Σαναά, που τελεί υπό τον έλεγχο μιας μονάδας του στρατού ο διοικητής της οποίας προσχώρησε στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το αλ Αραμπίγια, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με πιστούς στον Σάλεχ όταν προσέγγισε μια περιοχή κοντά σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο από πυρά, είπαν διοργανωτές των κινητοποιήσεων στο δίκτυο.

Από το Σάββατο, στη Σαναά έχει σημειωθεί μαζική ανάπτυξη στρατευμάτων, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων έχουν κλείσει.

Η αντιπολίτευση καλεί τους υποστηρικτές της να κλιμακώσουν τις διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Σάλεχ-ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη Σαουδική Αραβία, όπου αναρρώνει μετά την επίθεση του Ιουνίου, κι αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο