Εκδήλωση για την Ηριάννα Β.Λ. στην ΟΤΟΕ

Λίγο μετά τις εννιά το βράδι ολοκληρώθηκε στην κεντρική αίθουσα της ΟΤΟΕ η επιστημονική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το “Νόστιμον Ήμαρ” με αφορμή τη δίκη της Ηριάννας Β. Λ. και θέμα ”Ανθρώπινα δικαιωματα και DNA στην ποινική δίκη / Ο ρόλος των ΜΜΕ”.

Μίλησαν: ο Θεόδωρος Μαντάς, ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της Ηριάννας, ο Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής-Πραγματογνώμων και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ενώ η Παρέντη Μαρία, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Νόστιμον ήμαρ διάβασε την γραπτή παρέμβαση του Δρ. Γεώργιου Φιτσιάλου, Διδάκτορα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Nice Sophia Antipolis στη Γαλλία.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε παρέμβαση για το θέμα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και ερωτήσεις από το κοινό.

Δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από την εκδήλωση. Η πρώτη αφορά τον κίνδυνο αναβολής της εκδίκασης την Δευτέρα, αφού μέχρι και σήμερα η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, με ευθύνη της Έδρας και όχι της Γραμματέως του δικαστηρίου.

Η δεύτερη αφορά την δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη στη Λαμία και είναι πως ο Σαραλιώτης με την ποινή που του επιβλήθηκε είναι και πάλι ελεύθερος.

Τα βίντεο από την εκδήλωση:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο