Πώς να σταματήσετε μια πολυεθνική – Al Jazeera

alt

To Activate είναι μια καινούρια σειρά του Al Jazeera English που παρακολουθεί ακτιβιστές σε όλον τον κόσμο που αμφισβητούν την εξουσία, αναλαμβάνουν ενεργό δράση και υψώνουν το ανάστημά τους για όσα πιστεύουν. Αυτός είναι πραγματικός ακτιβισμός από τη βάση της κοινωνίας.

Tο φιλμ How to Stop a Multinational αναφέρεται στο ακτιβιστικό κίνημα κατά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην Αργεντινή, παρακολουθώντας τρεις δασκάλους που νίκησαν μια Καναδική μεταλλευτική εταιρεία και τώρα έχουν ξεκινήσει αγώνα εναντίον μιας Κινεζικής.

Οι Αργεντίνοι είναι συνηθισμένοι να κατεβαίνουν στους δρόμους για να ξεκινήσουν επαναστάσεις, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους ή να ανατρέψουν κυβερνήσεις. Τώρα οι πολίτες κατεβαίνουν στο δρόμο για να προστατεύσουν τις πολύτιμες πηγές νερού ψηλά στην οροσειρά των Άνδεων από πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρείες.

Σε όλη την ιστορία αυτή η περιοχή ποτέ δεν είχε αρκετό νερό, οπότε όταν έρχεται μια μεταλλευτική εταιρεία που θα ξοδεύει 1.000 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, διατρέχουμε τον κίνδυνο να μετατραπούμε σε πόλη-φάντασμα. Δεν έχει πολύ νόημα να μένει κανείς σε μια πόλη χωρίς νερό και εγώ δεν θέλω να φύγω. Γεννήθηκα εδώ , αγαπώ αυτόν τον τόπο και θα τον υπερασπιστώ.

Gabriela Romano, ακτιβίστρια

Ποια μέθοδο ακτιβισμού χρησιμοποιούν; Τη φυσική παρουσία των ανθρώπων στους δρόμους, το σταμάτημα των εξορυκτικών μηχανημάτων που εισέρχονται στην πόλη, την εκπαίδευση των κατοίκων και την κινηματογράφηση κάθε τους  διαμαρτυρίας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο