Συγγνώμη Διαμαντοπούλου προς Γονείς-Μαθητές – Με Τρομ(π)ακτικές Ελλείψεις Βιβλίων η Νέα Σχολική Χρονιά παρά τις όποιες Συγγνώμες

alt

Συγγνώμη σε μαθητές και γονείς για την έλλειψη βιβλίων ζήτησε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

«Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις», είπε η υπουργός. Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες», τόνισε.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η εικόνα με τα κενά εκπαιδευτικών θα είναι πολύ καλή, καθώς όπως είπε, 7.000 έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες, ενώ προχωρούν και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Παρά τις όποιες συγγνώμες όμως, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα (12/09) με σημαντική έλλειψη βιβλίων,  καθώς το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν για τα μαθήματα φωτοτυπίες και DVD.

Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων εκτιμά ότι μέσα στο πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους το 70% των βιβλίων. Όπως αναφέρεται, τα υπόλοιπα που θα δοθούν αργότερα αποτελούν δευτερεύοντα τεύχη και δεν θα χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα δημοτικά σχολεία απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα, 9,5 εκατομμύρια στο γυμνάσιο, 5,5 εκατομμύρια στο λύκειο και 2 εκατομμύρια στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές.

Μέχρι τώρα, τα αποθέματα που υπάρχουν και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια για το δημοτικό, 1,6 για το γυμνάσιο, 1,1 για το λύκειο και 0,8 για τα Επαγγελματικά. Περίπου 5,5 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν σταλεί και βρίσκονται στα σχολεία.

Όμως τα βιβλία δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως επισημαίνουν φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μόνιμοι 546. Οι υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τους 20.0000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που θα προσληφθούν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο