Απλή ενημέρωση για σήμερα και μέχρι την ώρα αυτή

 

 

Από νωρίς γύρω στις 9 οργανωμένα μπλοκ του ΠΑΜΕ κυρίως μαζεύονταν στο Σύνταγμα. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην Αμαλίας ενώ άλλες ομάδες συγκεντρώνονταν προς τους δρόμους πλευρικά της Βασ. Σοφίας.

Γύρω στις 11, η πλατεία Συντάγματος είχε γεμίσει κόσμο σχεδόν ασφυκτικά. Την ίδια ώρα ξεκίναγε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία που καλούσε η ΠΟΕ/ΟΤΑ με μεγάλο όγκο κόσμου-έφτανε έως πίσω στα Χαυτεία.
Στις 12 ξεκίνησε η πορεία της αυτοδιεύθυνσης με 5 μπλοκ και περίπου 2000 άτομα από τα Προπύλαια, κατέβηκε και ενώθηκε στη Σταδίου με τον “Δεν πληρώνω” πίσω από τα μπλοκ της ΠΟΕ/ΟΤΑ.

Η γενική εικόνα ήταν, πολύς κόσμος μέσα στο Σύνταγμα, επίσης στα πρώτα 300 μέτρα της Σταδίου, άλλα τόσα στην Φιλελλήνων από μπλοκ ταξιτζήδων, 200 μέτρα στην Πανεπιστημίου επίσης από κ΄σομο του ΠΑΜΕ, ενώ στην Αμαλίας περίπου 400 μέτρα ακόμα με κόσμο από δήμους και δημόσιους οργανισμούς.

Η εικόνα αυτή κύλησε έως τις 2 περίπου. Κάπου εκεί άρχισαν να φεύγουν κάποιοι λίγοι, ενώ ο κύριος κόσμος παρέμεινε .
Ακουγόταν συνέχεια μία μεγαφωνική στην Αμαλίας και μία δεύτερη μέσα στην πλατεία.

Γύρω στις 2.30 βρισκόταν ένα μπλοκ αντιεξουσιαστών στη Βασ. Σοφίας μπροστά από τα ξενοδοχεία. Εκεί πιεζοταν κάθε τόσο από άλλους διαδηλωτές ενώ συχνά διάφοροι του ΚΚΕ ορμούσαν μέσα στο μπλοκ και φώναζαν “προβοκάτορας, πιάστε τον”, χωρίς να έχει δοθεί προηγούμενη αφορμή. Ετσι ξεκίνησε ένα πετροβολήδι προς τη ράμπα που δημιούργησε πανικό.
Ο κόσμος του ΚΚΕ χωρίστηκε στα δύο, όσοι ήταν στα λουλουδάδικα κατέβηκαν κάτω στην Πανεπιστημίου. Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ παρακολουθούσε άπραγη και πολλοί φύγανε πίσω. Τότε κατέβηκε μια διμοιρία μπάτσων στο κενό που δημιουργήθηκε, συνεχίστηκε το πετροβολητό, έπεσαν μερικά δακρυγόνα αλλά επέστρεψαν πέτρες και προς τους μπάτσους αλλά και προς τον κόσμο του ΠΑΜΕ. Εκεί χτυπήθηκαν μερικοί διαδηλωτές. Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ αντέδρασε αργα και μια ομάδα έκανε ντου προς τα κάτω πάνω στο μαύρο μπλοκ, περιπου 15 άτομα, που είχαν μια απλή επαφή στην ουσία αφού το μαυρο μπλοκ υποχωρώντας ψέκαζε με πυροσβεστήρες.

Γενικώτερα οι συγκεντρωμένοι του ΚΚΕ σάστισαν και άρχισαν να φωνάζουν για προβοκάτορες, έκαναν κάποιες αστείες αλυσίδες και μάλιστα άνθρωποι μεσήλικοι. Γενικώτερα, ακολούθησε εμφάνιση των μπάτσων από την κάτω πλευρά που μπαστακώθηκαν μέσα στη μέση της πλατείας, αργότερα έριξαν 2-3 δακρυγόνα και ο κόσμος έσπασε προς τα στενά. Πολλοί γύρισαν πίσω κάνοντας γύρους, έτσι κατέληξαν στην Αμαλίας και προς το Ζάππειο σχεδόν όλοι, το ΚΚΕ έμεινε μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, οι μπάτσοι μεσα στην πλατεία.
Το μαύρο μπλοκ σκόρπισε.

Γ’υρω στις 5 μαζεύτηκε η μικροφωνική του ΠΑΜΕ και μισή ώρα αργότερα άρχισε να φεύγει το ΚΚΕ, ενώ παρέμειναν οι περισσότεροι από άλλα κόματα.

 

Το παραπάνω θα συμπληρωθεί με ειδήσεις από άλλες πηγές αργότερα

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο