Αμετανόητο το Ισραήλ – αρνείται να απολογηθεί για την δολοφονία 9 ακτιβιστών του Mavi Marmara

Ο Netanyahu λέει πως η χώρα του λυπάται για την “απώλεια ζωής” των ακτιβιστών του Mavi Marmara τον Μάιο του 2010, όμως αρνείται να “ζητήσει συγνώμη”. 

alt

Η Τουρκία απειλεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις κατά των ισραηλινών που δολοφόνησαν επιβάτες του Mavi Marmara.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu ανέφερε πως δεν πρόκειται να απολογηθεί στην Τουρκία για την δολοφονία των 9 επιβατών του Mavi Marmara που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας. 

 Η Τουρκία πάγωσε κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, και προχώρησε σε απέλαση του πρεσβευτή του Ισραήλ, και απείλησε με νομικές κυρώσεις, μετά από μια έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση των Ισραηλινών στην αποστολή για τη Γάζα, η οποία γι ακόμη μια φορά απέτυχε να « συγκινήσει» το Ισραήλ. 

 Η έκθεση αναφέρει πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε “παράλογη ισχύ δύναμης” όμως αυτή τη φορά προσθέτει ότι και η φιλοπαλαιστινιακή πλευρά επί του σκάφους, ήταν οργανωμένη και προέβαλε «βίαιη αντίσταση». 

Η Τουρκία τέλος επιθυμεί να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ, καθώς και την αποζημίωση για τις οικογένειες των δολοφονημένων ακτιβιστών του Mavi Marmara.

Al Jazeera

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο