Ψευδής είδηση από τις «Τυπολογίες» για την διακοπή των εκπομπών αλληλέγγυων/ακροατών στην ΕΡΤ Χανίων

Αναφέρονται σε «πρόβλημα με μηνύσεις που στρέφονται κατά της ΕΡΤ».

Με αναπαραγωγή ψευδούς ισχυρισμού ενημερώνουν οι «Τυπολογίες» ότι θα συνεχιστούν οι αλληλεγγυες εκπομπές στην ΕΡΤ Χανίων, υπό το καθεστώς που ισχύει στην ΕΡΤ3.

Σε ένα άρθρο χωρίς αναφορές σε ρεπορτάζ, πηγές ή έστω «κύκλους» όπως συνηθίζουν τα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Οι ανάλογες εκπομπές σταμάτησαν προσωρινά, στην ΕΡΑ Χανίων μέχρι να λυθεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις μηνύσεις που στρέφονται κατά της ΕΡΤ.

Φυσικά δεν έχουν υπάρξει τέτοιες «μηνύσεις κατά της ΕΡΤ» που να αφορούν εκπομπές αλληλέγγυων και ακροατών. Ο ισχυρισμός αυτός ταιριάζει με τον ισχυρισμό του υποδιευθυντή Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, Μ. Μεσσήνη, ότι υφίσταται κάποιο «νομικό κενό».

Ωστόσο, όπως έχουν τονίσει οι εκπομπές που κόπηκαν από την ΕΡΤ Χανίων στην ανακοίνωσή τους:

[…] εντελώς ουρανοκατέβατη απόφαση για εκπομπές που, ούτως ή άλλως, λάμβαναν χώρα και νωρίτερα (πριν το μαύρο της ΕΡΤ) υπό το καθεστώς του θεσμού «Κάνε την εκπομπή σου» […]

ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχει υπάρξει κάποια μήνυση ή καταγγελία εναντίον της ΕΡΤ με βάση το περιεχόμενο κάποιας από αυτές τις εκπομπές.

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο