#GDtrial | Υπερασπιστική γραμμή: Σόρος, Λούξεμπουργκ, τρανσέξουαλ

Στο βιντεοχρονολόγιο της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου έγινε αναδρομή στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής εντός του 2017. Πρόκειται για την 210η δικάσιμο, στη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η κατάθεση δύο μαρτύρων κατηγορίας από την πολιτική αγωγή.

Συγκεκριμένα, του μάρτυρα Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και στελέχους της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και της Ελένης Τάκου, συντονίστριας του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για την περίοδο 2011-2015. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν όσα έχουν ήδη ακουστεί από προηγούμενους μάρτυρες.

Μόνο η ΧΑ διαθέτει ομάδες κρούσης

Για τον κοινό τρόπο δράσης, τον οπλισμό, τα ρούχα, τα γνωστά παραγγέλματα, και βεβαίως τους κοινούς στόχους των ταγμάτων εφόδου, μίλησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνέδεσε άμεσα την αύξηση των περιστατικών βίας με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων, το 2010.

Απαντώντας στον συμψηφισμό της ρητορικής των κομμάτων, ο μάρτυρας εξήγησε ότι μόνο η ΧΑ διαθέτει και μηχανισμό, δηλαδή τις ομάδες κρούσης οι οποίες εφαρμόζουν τη ρητορική μίσους. Όταν λένε οι βουλευτές της «όχι στην ισλαμοποίηση», ο μηχανισμός φροντίζει να κάψει ένα τζαμί, ένα σπίτι μεταναστών κλπ.

Η γνωστή τακτική

Μη έχοντας ουσιαστικό αντίλογο, η υπεράσπιση περιορίστηκε στη γνωστή μας πλέον προσπάθεια αποδόμησης του μάρτυρα, αλλά και σε δεκάδες συμψηφισμούς. Για άλλη μία φορά ωστόσο, το έκαναν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς μετά από τόσους μάρτυρες είναι γνωστή πλέον αυτή η μεθοδολογία στην Έδρα, η οποία και δεν επιτρέπει τις άσχετες ερωτήσεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Χρ. Τσάγκα, ο Κωνσταντίνου εξήγησε:

Είχε ιδιαίτερο ρατσιστικό μίσος, το καλλιεργούσε συστηματικά εκείνο το καιρό η ΧΑ κατά των μεταναστών. Τους είχε στοχοποιήσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, που έλεγε «Δεν υπάρχουν μετανάστες, παρά μόνο λαθρομετανάστες, είναι υπάνθρωποι».

Για τις «χαμένες πατρίδες», τις πολλαπλές ΜΚΟ που δήθεν ανήκουν (σικ!) στον μάρτυρα, τα στελέχη της ΝΔ, τον Κ. Σημίτη, κάποιον Γκαργκάνα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό  Κόμμα (ΣΕΚ), την διαβόητη πλέον τρανσέξουαλ κλπ, οι ερωτήσεις έπεσαν στο κενό, δημιουργώντας μας ωστόσο την αίσθηση ότι γίνονται αποκλειστικά με στόχο τη συσπείρωση και προς τέρψιν του χρυσαυγίτικου κοινού της δίκης.

 

Πασιφανές modus operandi ταγμάτων της ΧΑ

Ως ομπρέλα 18 οργανώσεων λειτουργούσε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, στο οποίο ήταν συντονίστρια η Ελένη Τάκου την περίοδο 2011-2015. Μεταξύ των 18 ήταν ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά και δημοτικά Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) που θεσμοθετήθηκαν με τον Καποδίστρια.

Η μάρτυρας εξήγησε το κοινό modus operandi των δραστών δεκάδων βίαιων επιθέσεων κάθε χρόνο (full face και κράνη, οπλισμός, έλεγχος χαρτιών, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα κλπ), κάτι που η υπεράσπιση αποπειράθηκε να καταρρίψει με αστεία επιχειρήματα όπως «πώς γνωρίζετε αυτόν τον όρο, δεν είστε νομικός, είστε πολιτικός επιστήμονας».

Δεν πρόκειται για καταγραφές από τον Τύπο, αλλά για πρωτογενές υλικό, από τα ίδια τα θύματα (όσα βρίσκονταν εν ζωή). Πάνω από το 50% ήταν επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, είπε η κ. Τάκου, η οποία πρόσθεσε ότι επιπλέον τεκμήριο αποτελεί η ξαφνική μείωση των περιστατικών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχουν ήδη καταθέσει πολλοί μάρτυρες.

Η ίδια η Τάκου παρακολούθησε από κοντά τη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάντ Λουκμάν. Οι Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος έχουν καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, για τέλεση εγκλήματος με ρατσιστικό κίνητρο. Στην κατοχή τους βρέθηκε υλικό της ΧΑ.

Και μετανάστες στη ΧΑ

Την ανησυχητική διάχυση του ρατσισμού σε μετανάστες έφερε στο προσκήνιο η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Υπενθύμισε ότι έχει καταγραφεί από το Δίκτυο ρατσιστική επίθεση Αλβανικής καταγωγής δράστη εναντίον Πακιστανικής καταγωγής θύματος.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι και ο Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη της ΧΑ στέλνουν την μόνιμη εντολή επίθεσης. Χαρακτηριστικά είπε:

Το μήνυμα έρχεται από ψηλά, ότι δεν είναι επιθυμητοί στη χώρα και με τη βία «Θα σας κάνουμε να φύγετε».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες ρήσεις έχουμε ακούσει και από υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως τον ίδιο τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, σε ηχητικά και βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ελλείψει επιχειρημάτων

Οι σχετικά λίγες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην Ελ. Τάκου από την υπεράσπιση στράφηκαν μεταξύ άλλων γύρω από τον Τζορτζ Σόρος, το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, τις αναρτήσεις της Τάκου στο facebook, την τρανσέξουαλ κλπ. Η Έδρα αναγκάστηκε να τις απορρίψει ως άσχετες με την υπόθεση, παρατηρώντας ωστόσο την εμμονική φύση ορισμένων εξ αυτών.

Ρουσσόπουλος: Για τρανσέξουαλ;

Πρόεδρος: Δεν έχετε αφήσει μάρτυρα που δεν έχετε κάνει αυτή την ερώτηση.

 

Η δίκη συνεχίζεται

Με την 210η συνεδρίαση έκλεισε το 2017, μία πολύ παραγωγική χρονιά στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν 98 δικάσιμοι μοιρασμένες σε 43 εβδομάδες και κατέθεσαν συνολικά 93 μάρτυρες κατηγορίας.

Οι ημερομηνίες του Ιανουαρίου 2018 έχουν οριστεί ως εξής: 9, 22 και 26/1 στο Εφετείο και 8, 11, 12, 17, 23, 25, 31/1 στον Κορυδαλλό.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν ήδη οι ημερομηνίες των συνεδριάσεων για τον Φεβρουάριο του 2018. Στον Κορυδαλλό: 1, 6,7,13 ,15 , 23, 27 ενώ οι συνεδριάσεις που θα γίνουν στο Εφετείο είναι στις: 2, 8, 21, 22 του Φεβρουαρίου.

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9 μ.μ., στο βιντεοχρονολόγιο του OmniaTv.

Το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι και τώρα, είναι προσβάσιμο μέσω του OmniaTv. Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες του Jail Golden Dawn και του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο