Αστυνομικό Πραξικόπημα στις Φυλακές

Ξημερώματα Σαββάτου πραγματοποιείται ένοπλη εισβολή των ΕΚΑΜ, δυνάμεων των ΟΠΚΕ και αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Στόχος τους ένας συγκρατούμενος μας, ο οποίος κοιμόταν κλειδωμένος στο κελί. Για ποιο λόγο χρειαζόταν να γίνει εισβολή ενόπλων κομάντο της αστυνομίας για να ελεγχθεί ένας κρατούμενος που ήταν ήδη κλειδωμένος, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Όπως επίσης θα πρέπει να απαντήσει και το υπουργείο δικαιοσύνης για το αν ήταν ενημερωμένο για αυτού του στρατιωτικού τύπου επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε εντός των φυλακών και να πάρει θέση για αυτήν.

Σε αντίθεση με τα ψέματα των καναλιών και των δημοσιογράφων που παρουσιάζουν τις φυλακές ως ξέφραγο αμπέλι, υπάρχουν όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέτρα με τα οποία μπορούν να ελεγχθούν και ελέγχονται καθημερινά οι κρατούμενοι. Μήπως όλη αυτή η χολιγουντιανικού τύπου αστυνομική επιχείρηση είναι μια εικόνα από το μέλλον που σχεδιάζεται μέσα από τον νέο σωφρονιστικό κώδικα; Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε εν μέσω της κινητοποίησης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ενάντια σε αυτόν; Η στρατιωτικοποίηση των φυλακών και οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενάντια σε άοπλους κλειδωμένους κρατούμενους την ώρα που κοιμούνται είναι η αρχή του πλήρη εκφασισμού του σωφρονιστικού συστήματος.

Την ίδια στιγμή ένας 26χρονος συγκρατούμενος μας χάνει την ζωή του στις φυλακές Λάρισας εξαιτίας της απουσίας γιατρών και της αδιαφορίας των υπευθύνων της φυλακής.

Οι κρατούμενοι δεν είμαστε τρόπαια, ούτε των αστυνομικών δυνάμεων, ούτε… του θανάτου. Είμαστε άνθρωποι και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε άνθρωποι σε πείσμα των καιρών και… των υπευθύνων.

Κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της Ελλάδας

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο