Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: «Ο 26χρονος κρατούμενος δεν πέθανε, δολοφονήθηκε»

Πριν λίγες μέρες ο 26χρονος συγκρατούμενος μας Σώζος Μαλτέζος βρίσκεται νεκρός στο κελί του στις φυλακές Λάρισας. Η οδύσσεια του Μαλτέζου ξεκινάει από τις φυλακές Μαλανδρίνου που παραπονιέται για πόνο σε δόντι. Αρχικά τον «ξεφορτώνονται» χορηγώντας του παυσίπονα… άλλωστε στην φυλακή όλα γιατρεύονται με ένα depon.

Στη συνέχεια κι αφού ο πόνος χειροτερεύει, μεταφέρεται στις 29 Γενάρη στο κοντινότερο κέντρο υγείας. Εντωμεταξύ το πρόσωπο του έχει ήδη παραμορφωθεί καθώς λόγω του αποστήματος στο δόντι είχε μαζέψει πύον και είχε πρηστεί. Στις 31 Γενάρη τελικά κλείνεται ραντεβού με γναθοχειρουργό στη Λάρισα για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου!

Ο συγκρατούμενος μας μεταφέρεται τη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις φυλακές Λάρισας. Οι φυλακές Λάρισας έμελλε να γίνουν και ο τάφος του, καθώς το επόμενο πρωινό βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Όποιος πιστεύει ότι ο κρατούμενος Σώζος Μαλτέζος πέθανε από το δόντι του, κάνει λάθος. Ο κρατούμενος Μαλτέζος Σώζος δεν πέθανε… ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!

Από την αδιαφορία των υπεύθυνων, από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και από την γραφειοκρατία. Επίσης δολοφονήθηκε από τη σιωπή και την απάθεια όσων σκέφτονται «Έλα μωρέ, ένας κρατούμενος είναι… ποιος θα νοιαστεί για αυτόν;»

Λίγες μέρες αργότερα, η εκδικητικότητα της δικαιοσύνης και οι ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές δολοφονούν έναν ακόμη συγκρατούμενο μας, 33 χρονών που κρεμάστηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Αυτές οι δολοφονίες έρχονται να προστεθούν σε έναν ατελείωτο κατάλογο νεκρών κρατουμένων που «σωφρονίζονται» μέσω θανάτου…

Από τη μεριά μας ως επιτροπή Αγώνα Φυλακών ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα διεκδικούμε:

  • Άμεση ιατρική περίθαλψη όλων των κρατουμένων
  • Στελέχωση όλων των κενών θέσεων στα ιατρεία των φυλακών από γιατρούς κι όχι από υπαλλήλους ή ακόμα κι από κρατουμένους που… εκτελούν χρέη γιατρών.

Γιατί όπως φαίνεται η θανατική ποινή δε καταργήθηκε ποτέ αλλά σήμερα βαπτίζεται θάνατος από παθολογικά αίτια…

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων-ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο