Επιτροπή αγώνα: Αναστολή της σημερινής κινητοποίησης στις φυλακές Κορυδαλλού

Σήμερα τα ξημερώματα στις 6:30 εισέβαλαν ένοπλα τάγματα (ΕΚΑΜ και εξωτερική φρουρά) στην Α πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού και απήγαγαν τον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Ο συγκρατούμενός μας αντιστάθηκε και χτυπήθηκε από τους μπάτσους οι οποίοι τον πήραν σηκωτό από το κελί του, δίχως να πάρει τα πράγματά του (ούτε καν του επέτρεψαν να φορέσει τα παπούτσια του).

Εκείνη την ώρα ήταν κλειστή η φυλακή, παρόλα αυτά έγινε αντιληπτή η εισβολή των μπάτσων και οι κρατούμενοι άρχισαν να χτυπάνε τις πόρτες και να βρίζουν τους μπάτσους.

Στη συνέχεια κι ενώ η φυλακή καθυστέρησε να ανοίξει, οι κρατούμενοι από την Α πτέρυγα συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και ενημέρωσαν όλες τις υπόλοιπες ακτίνες της φυλακής (Β, Γ, Δ, Ε).

Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η νέα αυτή απαγωγή δεν θα γινόταν αποδεκτή. Για αυτό οι κρατούμενοι βραχυκύκλωσαν τη φυλακή και απελευθέρωσαν όλο το εσωτερικό της φυλακής καθώς ενώθηκαν στους διαδρόμους, ξεπερνώντας τις κιγκλίδες και βρέθηκαν όλοι μαζί: έλληνες, αλβανοί, ρώσοι, άραβες…

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την περασμένη δεκαετία και όλη η συσσωρευμένη οργή από την αδικία που πνίγει τους κρατούμενους πλημμύρισε τους διαδρόμους, παρασύροντας κάγκελα, πόρτες, κλειδαριές και κάμερες.

Απαιτήσαμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του συγκρατούμενού μας απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου και τον τερματισμό των αστυνομικών απαγωγών κρατουμένων. Δόθηκε διορία 3 ωρών (απο τις 9-12) ώστε να έρθει κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου και να δεσμευτεί για την επιστροφή του συγκρατούμενού μας. Οργανώθηκαν ομάδες περιφρούρησης και συμφωνήθηκε από όλους τους κρατούμενους ότι σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές αλλά είμαστε ενωμένοι στον κοινό σκοπό του αγώνα.

Παράλληλα ξεσηκώθηκαν και οι γυναίκες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού καθώς και οι φυλακές Χανίων και Μαλανδρίνου άμεσα κινητοποιήθηκαν ως αλληλεγγύη στους κρατούμενους του Κορυδαλλού.

Αρκετά πριν λήξει η προθεσμία ήρθε ο γενικός διευθυντής συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων, Π. Δουλάμης, ο οποίος άρχισε μια παρελκυστική πολιτική αοριστολογίας χωρις να δεσμεύεται σε τίποτα. Η επιτροπή κρατουμένων που πήγε (περίπου 30 άτομα από όλες τις άκτινες) απαίτησε, για να ξεκινήσει η συζήτηση, να αποσυρθεί ο εκβιασμός των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων εις βάρος των κρατούμενων που συμμετείχαν στον ξεσηκωμό για το δίκιο μας. Τελικά, αφού αποσύρθηκε ο εκβιασμός, ξεκίνησε η συζήτηση και απαιτήσαμε την επιστροφή του συγκρατούμενού μας.

Τελικά, μετά από πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα σε υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρξε επίσημη προφορική δέσμευση για θετική επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας.

Βέβαια αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, καθώς αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και πάντα είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε όσους κατέχουν την εξουσία.

Προς το παρόν αποφασίστηκε η αναστολή της σημερινής κινητοποίησης που για πάνω από 5 ώρες βραχυκύκλωσε και ουσιαστικά «απελευθέρωσε» το εσωτερικό των φυλακών.

Παραμένουμε όμως σε επιφυλακή πιο έτοιμοι και πιο ενωμένοι από ποτέ!

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών > Κορυδαλλού (Α.Β.Γ.Δ.Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο