Διαδηλώσεις στην Βραζιλία μετά την δολοφονία της Marielle Franco

Η Marielle Franco, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση και τις συχνές τις αντιπαραθέσεις με τις συμμορίες και με τις αρχές, δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε συνθήκες οι οποίες θυμίζουν πληρωμένη εκτέλεση

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε ολόκληρη την Βραζιλία μετά την δολοφονία της δημοτικής συμβούλου, Marielle Franco και του οδηγού της.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ρίο, το βράδυ της Τετάρτης η Marielle Franco βρισκόταν στο αυτοκίνητό της με τον οδηγό της και έναν δημοσιογράφο στο πίσω κάθισμα, όταν τους προσέγγισε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ. Από την επίθεση σκοτώθηκε η Marielle Franco και ο οδηγός της Anderson Gomes, ενώ τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος.

Φωτογραφία: Marcelo Sayao/EPA

Η Marielle Franco ήταν δημοτική σύμβουλος της πόλης του Ρίο και ήταν η φωνή των ανθρώπων που ζούνε σε φαβέλες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 1/4 του πληθυσμού της πόλης του Ρίο. Επίσης αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών, των ανύπαντρων μητέρων, των μη-στρέιτ ατόμων και πολύ συχνά ερχόταν σε αντιπαράθεση με τις συμμορίες που δρούνε στις φαβέλες άλλα και με τις αρχές. Ήταν συχνές οι καταγγελίες της για την σχέση των συμμοριών και των αρχών, αφού πολλά μέλη των συμμοριών είναι πρώην και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για την δολοφονία της Franco, έξω από το δημαρχείο του Ρίο την Πέμπτη. Φωτογραφία: Mauro Pimentel/AFP/Getty Images

Η δολοφονία της Marielle Franco προκάλεσε κύμα αυθόρμητων διαδηλώσεων που απαριθμούσαν χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την Βραζιλία.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο