Λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του Β. Δημάκη

Ο διευθυντής τού υπουργείου Δικαιοσύνης, συντονιστής φυλακών, Παύλος Δουλάμης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι «θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο», όπως ενημέρωσε η δικηγόρος Η. Κούτρα.

Ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας σήμερα το μεσημέρι, κατόπιν διαβεβαιώσεων από τον διευθυντή του υπ. Δικαιοσύνης και συντονιστή φυλακών, Π. Δουλάμη, ότι ο φυλακισμένος φοιτητής «θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο».

Όπως έγραψε η δικηγόρος του, Ηλ. Κούτρα:

Ο Βασίλης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

Όπως νωρίτερα έκανε γνωστό η δικηγόρος του Β. Δημάκη, είχε προηγηθεί επίσκεψη του εισαγγελέα όπου ειπώθηκαν τα εξής:

Μου τηλεφώνησε ο Βασίλης , ο βασανισμός του οποίου δεν έχει τέλος. Δεν κατάλαβα ούτε τα πλαίσια στα οποία έγινε η επίσκεψη, ούτε γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δικηγόροι του. Ο Εισαγγελέας δεν έδωσε κανένα έγγραφο και καμία δέσμευση στο Βασίλη, που για να μετακινηθεί από και προς το κελί του κατέβαλε σημαντική προσπάθεια. Αόριστες δηλώσεις του Εισαγγελέα για “εξέταση” του αιτήματος στο μέλλον, ΑΦΟΤΟΥ – ΑΝ λήξει την απεργία πείνας δεν μπορούν να λήξουν την απεργία του Βασίλη, ισοδυναμούν με απόρριψη και περαιτέρω εμπαιγμό. Ο ίδιος που έχει στα χέρια του το αίτημα του ετοιμοθάνατου Βασίλη και δεν το απαντά, τον κάλεσε να σταματήσει την απεργία λέγοντάς του “δε σκέφτεσαι το μέλλον σου; την οικογένειά σου; Να βρεις ένα κορίτσι και να κάνεις οικογένεια;” και συναφή. Ο Βασίλης απάντησε “Μου περιγράφετε τα όνειρα που είχα πριν με δολοφονήσετε;” Του δήλωσε πως αν συνεχίσει θα προχωρήσει σε αναγκαστική σίτιση, καθώς “αν πεθάνεις, θα πρέπει να παραιτηθώ”. Ο Βασίλης απάντησε ότι από την αντίσταση που θα προβάλλει αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα φύγει έτσι κι αλλιώς επί τόπου, και “θα ‘πρεπε να χετε ήδη παραιτηθεί, η καρδιά μου που ήταν δυνατή δεν σας παραίτησε ακόμα, γιατί είστε δολοφόνοι, κι εσείς, και ο Σπηλιώτης, κι ο Γιαννακόπουλος, κι η Φραγκαθούλα, και ο Κοντονής και ο Φυτράκης”.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο