Αντιπολεμική διεθνιστική εκδήλωση 12/5 στην Πετρούπολη

Οι εχθροί μας δεν είναι οι λαοί της Τουρκίας και της Μακεδονίας.
Οι εχθροί βρίσκονται στην ίδια μας τη χώρα είναι οι Έλληνες καπιταλιστές, η Ευρωπαϊκη Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Αφού μας ήπιαν το αίμα εδώ και οχτώ χρόνια με τα Μνημόνια τους, τώρα θέλουν να μας κάνουν ”κρέας” για τα κανόνια τους…

Ο λόγος για το πολεμικό κλίμα που καλλιεργούν τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση, η αντιπολίτευση της και αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενάντια στην Τουρκία. Aφορμή είναι η ένταση των ελληνο-τουρκικών αψιμαχίων. Και αυτό γιατί ο Ερντογάν αποστασιοποιείται αυτή τη στιγμή από τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Με τα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα έχει ταυτισθεί ξανά η Ελλάδα στην οποία κυβερνούν ο Τσίπρας και ο Καμμένος για λογαριασμό των Ελλήνων καπιταλιστών.

Είναι αυτά τα συμφέροντα που απαιτούν την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και τον εμφύλιο στη Συρία.

Άρα, δεν είναι μόνο το Τουρκικό κράτος που ”προκαλεί” το Ελληνικό κράτος αλλά και ι το ελληνικό που ”προκαλεί” του τουρκικό.. Και γίνεται για τον ίδιο λόγο : Την επέκταση της ζώνης οικονομικής επιρροής του καθενός κράτους στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Μόνο που η επέκταση του ενός μπορεί να γίνει μόνο σε βάρος του άλλου, εκτοπίζοντας το.

Ο εκτοπισμός αυτός φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει πια με ”ειρηνικά” μέσα. Δηλαδη -για παράδειγμα – τα ελληνικά προϊόντα, στις διεθνείς αγορές, δεν είναι τόσο φθηνά και τόσο καλά όσο τα τουρκικά.
Οι δε Έλληνες καπιταλιστές δεν μπορούν -για την ώρα – να ρίξουν άλλο τους μισθούς ,ούτε να βρουν φθηνά κεφάλαια για να επενδύσουν σε υποδομές, προκειμένου να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ”ανταγωνιστικά” έναντι των τουρκικών. Τι άλλο να κάνουν, εκτός από επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν φθηνότερες πηγές ενέργειας;

Μόνο που τις ίδιες πηγές ενέργειας διεκδικούν και οι Τούρκοι καπιταλιστές για παρόμοιους – με τους Έλληνες καπιταλιστές – λόγους. Και αυτές οι πηγές βρίσκονται στο φυσικό ”σύνορο” Ελλάδας -Τουρκίας: το Αιγαίο Πέλαγος και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Έτσι το Αιγαίο απειλείται να γίνει το θαλάσσιο νεκροταφείο όχι μόνο για τους άτυχους πρόσφυγες που πνίγουν τόσο η Ελληνική όσο και η Τουρκική Λιμενοφυλακή , αλλά και τους Έλληνες και Τούρκους στρατιώτες. Έλληνες και Τούρκοι μπορεί να έχουν την ”τύχη” των Σύριων και αιτία γι’ αυτό θα είναι η ίδια : ο Πόλεμος.

Ωστόσο, όχι μόνο ο ”πόλεμος είναι απλώς η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα”, αλλά και γίνεται για τα συμφέροντα των ίδιων που κυριαρχούν εν καιρώ ”ειρήνης”. Γι’ αυτό, ας αναρωτηθούμε :

  • Αν δεν δεχτήκαμε και δεν δεχόμαστε να κοπούν ξανά τις αμοιβές και τις συντάξεις μας, γιατί να πάμε να δώσουμε τη ζωή μας ;
  • Δεν είναι οι ίδιοι (οι Έλληνες καπιταλιστές, οι ΗΠΑ, κλπ.) που μας ζητούν να δώσουμε ακόμα και τη ζωή μας για την ”πατρίδα” εκείνοι που μας έκοψαν και θα μας ξανακόψουν αμοιβές και συντάξεις για τη ”διάσωση” της από τη χρεοκοπία;
  • Αν δεν ανεχόμαστε τη σφαγή των Παλαιστινίων από τους Σιωνιστές του Ισραήλ (για λογαριασμό των ιδίων και των ΗΠΑ), γιατί να ανεχθούμε τη δική μας σφαγή για λογαριασμό των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των Ελλήνων καπιταλιστών;

Γι’ αυτό λέμε ξεκάθαρα :
Όχι στον πόλεμο τους, όπως λέμε και όχι στην “ειρήνη” τους.

Ο εχθρός βρίσκεται στην ”δική μας” χώρα: Είναι οι Έλληνες καπιταλιστές , το σύστημα τους, ο καπιταλισμός και το κράτος τους και ο στρατός τους. Είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ (μέλος των οποίων είναι η Ελλάδα). Γι΄αυτό παλεύουμε να τους διώξουμε. Αυτό το σύστημα και το κράτος που το περιφρουρεί γεννά τον κοινωνικό κανιβαλισμό (που ζούμε ιδιαίτερα τα τελευταία οχτώ Μνημονιακά χρόνια), την υποταγή στον Ιμπεριαλισμό, τον ανταγωνισμό με τα άλλα κράτη και, εν τέλει, τον πόλεμο μαζί τους.

Μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού και του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων τους (μαζί και της σημερινής) μπορεί να σταματήσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την ιμπεριαλιστική κηδεμονία, τον διεθνή ανταγωνισμό και τις βίαιες συγκρούσεις.

Αντιπολεμική διεθνιστική εκδήλωση
Σαββατο 12 Μάη, 6 μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης
Εθνικής Αντιστάσεως 61

Συνδιοργάνωση :
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Ε.Ε.Κ.)
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (Ο.Ε.Ν.)
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας/Σπάρτακος (Ο.Κ.Δ.Ε. Σπάρτακος)
Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο