Σε επικίνδυνη κατάσταση η υγεία του απεργού πείνας, Σπ. Χριστοδούλου, ενώ καθυστερεί η εξέταση της αίτησής του

Συνέντευξη της Κάτιας Τάτση, δικηγόρου του απεργού πείνας Σπ. Χριστοδούλου.

Ενημέρωση 18/02/2019 17:45

Κατατέθηκε σήμερα – 36η ημέρα απεργίας πείνας – από την δικηγόρο Κ. Τάτση νέο αίτημα στη Χαλκίδα, όπου βρίσκεται η αίτηση συγχώνευσης ποινών του Σπ. Χριστοδούλου, για να μεταφερθεί στην Αθήνα και να εισαχθεί προς εξέταση. Δεν υπήρξε κάποια άμεση απάντηση.


Την 35η ημέρα απεργίας πείνας διανύει σήμερα ο φυλακισμένος Σπύρος Χριστοδούλου, καθώς η αίτηση συγχώνευσης ποινών που έχει καταθέσει για τρίτη φορά, δεν έχει εισαχθεί ακόμα στο αρμόδιο δικαστήριο για να κριθεί εκεί, όπως προβλέπει ο νόμος.

Όπως εξηγεί η δικηγόρος του, Κάτια Τάτση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη στήλη The Case του omniatv, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, η αίτηση αυτή αφορά θέμα ουσίας: οι ποινές που αναφέρονται σε αδικήματα που τελέστηκαν ενώ ο Σπ. Χριστοδούλου βρισκόταν ήδη στη φυλακή, οφείλουν να συνυπολογιστούν με την ποινή που ήδη εκτίει.

Εντωμεταξύ, ο απεργός πείνας εξετάστηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις φυλακές Λάρισας, από τον παθολόγο γιατρό Δημήτριο Μπαμπαλή, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω γνωμάτευση:


Ιατρική γνωμάτευση

15/2/2019

Εξέτασα σήμερα τον κο Σπυρίδωνα Χριστοδούλου, 49 ετών, που βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή Λάρισας.

Διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 21 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 23,3% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.

Έχει κλινικά εικόνα έντονης απίσχνανσης και αφυδάτωσης, ανησυχία και δυσκολία συγκέντρωσης. Εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και ταχυκαρδία. Εμφανίζει ριζιτική σημειολογία Ο5 και Ι1 αριστερά με υπαισθησία αριστερού άκρου ποδός και σοβαρά μειωμένη μυική ισχύ κάμψης και έκτασης αυτού, σημειολογία που τόσο σύμφωνα με τον ίδιο όσο και από τον ιατρικό του φάκελο δεν προκύπτει ότι προϋπήρχε. Από τον ιατρικό φάκελό του στο ιατρείο της φυλακής προκύπτει ότι έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο μια φορά με εκτακτοσυστολική αρρυθμία ενώ το επίπεδο σακχάρου αίματος είναι συνεχώς χαμηλό (50-60 mg/dl) και υφίσταται συχνά επεισόδια συμπτωματικής υπογλυκαιμίας.

Επισημαίνω ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, ο κίνδυνος ενισχύεται έντονα μετά από την παρέλευση της 10ης μέρας και μετά από την απώλεια του 10% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Χριστοδούλου εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του.

Δημήτριος Μπαμπαλής
Παθολόγος – Εντατικολόγος
Επιμελητής Α’ ΕΣΥ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο