Αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου του 2020 η δίκη για την επίθεση κατά της Ήβης Καΐσερλη

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου αναβλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, για τις 8 Μαΐου του 2020, η προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για την άγρια επίθεση κατά της Ήβης Καΐσερλη που επρόκειτο να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Τα γεγονότα

Στις 10 Ιουνίου του 2016 η διεμφυλική Ήβη Καΐσερλη δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες κοντά στα Νεώρια, στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από μία εργαζόμενη που είχε συγκρατήσει τον αριθμό του δικύκλου με το οποίο διέφυγαν, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό. Η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη και η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων είναι «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Η Ήβη Καΐσερλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Το επίμαχο σημείο

Η Ήβη Καϊσερλη θεωρεί ότι η επίθεση είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης, λόγω της ταυτότητας φύλου της και, κατά συνέπεια, υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Στην δικογραφία όμως δεν έχει αποτυπωθεί κανένα τέτοιο κίνητρο για τους δράστες.

Η αλληλεγγύη

Εκφράστηκε σήμερα με ανάρτηση πανό έξω από τα δικαστήρια και παρουσία αλληλέγγυων στην αίθουσα μετά από καλέσματα αρκετών τοπικών συλλογικοτήτων.

Ακούστε επίσης: Μία τηλεφωνική συνέντευξη της Ήβης Καΐσερλη στην ΕΡΤ Χανίων.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο