52 συλλογικότητες αντιδρούν ενάντια στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που προωθεί μεταξύ άλλων την άρση ουσιαστικών ρυθμίσεων για την διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος. Το νομοσχέδιο έχει στόχο την απλούστευση και την επιτάχυνση της αδειοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με την αιολική ενέργεια (βλ. Άγραφα) αλλά και τη διευκόλυνση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων (Χαλκιδική) και εξορύξεων υδρογονανθράκων (Ήπειρος, Ιόνιο, Κρήτη) ακόμα και σε περιοχές προστασίας της φύσης.

Όπως αναφέρουν συλλογικότητες που συνέταξαν το ψήφισμα, η κυβέρνηση προωθεί αυτό το νομοσχέδιο σε μια περίοδο που ο δημόσιος διάλογος και η διαβούλευση γύρω από τις αλλαγές που προωθούνται είναι ουσιαστικά αδύνατη. Η Βουλή υπολειτουργεί και η πανδημία του κορονοϊού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο δημόσιο διάλογο.

Μερικοί από τους σημαντικότερους κινδύνους και ζητήματα που επισημαίνουν οι συλλογικότητες είναι η κατάργηση της προστασίας των περιοχών Natura 2000, η απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων και η εκχώρηση του ελέγχου των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες.

Διαβάστε αναλυτικότερα για το νομοσχέδιο και βρείτε το ψήφισμα το οποίο μπορείτε να υπογράψετε εδώ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο