Αφροαμερικανός ανταποκριτής του CNN συλλαμβάνεται live στη Μινεάπολη

Ο ανταποκριτής του CNN, Omar Jimenez, μεταδίδει ζωντανά στις 5:00 το πρωί, από το καρδιά των διαδηλώσεων, που ξέσπασαν στη Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του George Floyd.

Ξαφνικά ο δημοσιογράφος διακόπτει το ρεπορτάζ, η κάμερα στρέφεται προς το μέρος του και δείχνει δυο αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν. Ο ίδιος τους ρωτάει γιατί συλλαμβάνεται, ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι τους γνωστοποιούν ότι πρόκειται για ανταποκριτή. Ακολουθούν αρκετά δευτερόλεπτα σιγής, μέχρι η δημοσιογράφος στο πλατό του CNN να ενημερώσει, εμφανώς ταραγμένη, τους τηλεθεατές ότι παρακολουθούν τη σύλληψη του ανταποκριτή του CNN. Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το CNN συνελήφθη και το υπόλοιπο συνεργείο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο λευκός ρεπόρτερ του CNN, Josh Campbell, που κάλυπτε την ίδια διαδήλωση, δήλωσε ότι του συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε και δεν συνελήφθη. Το γεγονός αυτό πυροδότησε αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι η σύλληψη του Jimenez από τους αστυνομικούς είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Ο αφροαμερικανός ανταποκριτής του CNN, Omar Jimenez, συνελήφθη στις 5:00 π.μ. (τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN μετά από μια ώρα αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός, Derek Chauvin, που δολοφόνησε τον George Floyd, βρίσκεται ελεύθερος στο σπίτι του, περικυκλωμένος από διαδηλωτές.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο