Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Συγγενών και Φίλων Κρατουμένων

προς τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παρατεταμένη αναστολή οικογενειακών επισκεπτηρίων με πρόσχημα την Covid-19

Από τον Φεβρουάριο του 2020 που άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στη χώρα μας, εμείς, οι συγγενείς κρατουμένων, ήμασταν οι πρώτοι που βιώσαμε τον αποκλεισμό από τους δικούς μας ανθρώπους. Φυσικά και κατανοήσαμε τον περιορισμό αφού ήταν ένα μέτρο που έστω και υποτυπωδώς μπορούσε να προστατέψει την υγεία τους.

Από τότε έως σήμερα όμως, επί 14 μήνες (με μία διακοπή δύο περίπου μηνών τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020), αυτή η συνθήκη αποκλεισμού παραμένει.

Κατά τη διάρκεια του πολύχρονου εγκλεισμού των συντρόφων μας / συζύγων μας κάνουμε έναν σκληρό αγώνα προκειμένου τα παιδιά μας να διατηρήσουν ισχυρό τον δεσμό με τους κρατούμενους γονείς τους έτσι ώστε να μην επέλθει η περίφημη γονεϊκή αποξένωση, αξία για την οποία υποτίθεται ενδιαφέρεται η Κυβέρνησή σας. 

Ο θεσμός των οικογενειακών – παιδικών επισκεπτηρίων έχει προβλεφτεί ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο και η επί σειρά μηνών αναστολή τους έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς τους. Οι συνέπειες πλέον, είναι ορατές στην ψυχική υγεία και συναισθηματική ισορροπία των παιδιών μας. 

Τώρα που υπάρχει άνοιγμα σε όλους τους τομείς οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθώς και θεσμοθετούνται εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας (π.χ. self test) είναι ώρα να ανοίξουν τα οικογενειακά – παιδικά επισκεπτήρια.

Ζητάμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών μας.

Ζητάμε την επαναλειτουργία των οικογενειακών – παιδικών επισκεπτηρίων.

Επιτροπή Συγγενών και Φίλων Κρατουμένων

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο