Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση αναστολής της ποινής Πατέλη, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αναίρεσης

Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλειώτας, ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του συνεργού στη δολοφονία Φύσσα και επικεφαλής του τάγματος εφόδου ΧΑ Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχει λόγος για την άσκηση αναίρεσης σε αυτήν.

Σε επικοινωνία μας με τον συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας (πολιτικής αγωγής) στη δίκη της Χ.Α., Κ. Παπαδάκη, μας εξήγησε ότι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να ασκηθεί αναίρεση σε μια τέτοια απόφαση είναι αυτή της ανεπαρκούς ή αντιφατικής αιτιολόγησής της. Για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, σταθμίζεται και η βαρύτητα των εγκλημάτων για τα οποία εκτίει ποινή ο καταδικασθείς.

Όπως σημειώνει στο σχετικό ρεπορτάζ της η Γιώτα Τέσση, η σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) την αποφυλάκιση Πατέλη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ήταν: Κουζέλη Ουρανία, Πολέμη Μόσχα, Κοτσίφη Ευτέρπη, Τρίκα Μαρία, Ρουσέα Αριστέα, με εισαγγελέα (που επίσης πρότεινε την αναστολή) τον Ιωάννη Κούτρα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο