Πλήρης καταστροφή των γραφείων της Charlie Hebdo για δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ

alt

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν τα γραφεία της ιστορικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι για την δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ με αφορμή την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Τυνησία.

Η εφημερίδα προσωρινά μετονομάστηκε σε “Charia Herbo” ενώ το “επίμαχο” σκίτσο που προκάλεσε την εμπρηστική επίθεση γράφει “100 χτυπήματα με το μαστίγιο αν δεν πεθάνετε από τα γέλια” ενώ το σάιτ της εφημερίδας charliehebdo.fr δέχεται συνέχεια επιθέσεις.

Η εφημερίδα Charlie Hebdo είναι η συνέχεια του περιοδικού “Hara Kiri” που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1960 και στο οποίο συνεργάστηκαν ιστορικές φιγούρες των γαλλικών κόμικ και της σάτιρας όπως ο Ρεζέ, ο Βιγιεμάν και ο Καβανά. 

Η εφημερίδα προσωρινά θα φιλοξενείται στην Λιμπερασιόν, ενώ σε απάντηση στην εμπρηστική επίθεση δημοσίευσε ακόμα πιο προκλητικά σκίτσα υπερασπιζόμενη “το δικαίωμα των ανθρώπων να κάνουν πλάκα” ως ισότιμο του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου.

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί πως το  Παρατηρητήριο Ισλαμοφοβικών Ενεργειών του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), ο αριθμός των ισλαμοφοβικών ενεργειών (πράξεις βεβήλωσης νεκροταφείων και τζαμιών, επιθέσεις, προσβολές, προκλήσεις, κάψιμο του Κορανιού) που σημειώθηκαν στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 22% στη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2011. Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας είναι μια από της μεγαλύτερες της Ευρώπης με 4-6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο