Πως ο Βενιζέλος απέτυχε να γίνει εφοπλιστής

Τέλος 1993 αρχές του 1994 ήμουν στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Στο σπίτι του φίλου μου ήρθε ένας ανεξάρτητος Σύμβουλος ονόματι GREKOUSIS για ένα ναυάγιο. Το βαπόρι λεγόταν m/v NIKITAS ROUSSOS. H ιστορία ήταν άκρως εμπιστευτική…. To βαπόρι ήταν ένα τραμπάκουλο σαράκι και είχε κατασχεθεί από Τράπεζα για χρέη.

Το αγόρασε ο Βενιζέλος με MANAGER έναν λαμόγιο, απ’ ότι φάνηκε αφού του φάγανε τα φράγκα του Καλοχοντρού λαμόγιου τα άλλα λαμόγια, του έβαλαν την φαεινή ιδέα για φουντάρισμα ώστε να αποζημειωθεί από την ασφάλεια.
Αλλά το κόλπο δεν έπιασε γιατί η P&I. CLUB (η ασφαλιστική εταιρεία) είδε ότι το σαπάκι είχε αλλάξει καμμιά δεκαριά κλάσεις DNV, VERITAS,(εταιρεία που αξιολογεί θέματα ασφάλειας στα φορτηγά πλοία) κλπ, και ήταν στο BELIZE REGISTER OF SHIPPING (αντίστοιχη εταιρεία με την προηγούμενη) που ποτέ όμως δεν κάνει επιτόπια επιθεώρηση στα βαπόρια.
Το βαπόρι λοιπόν φουντάρισε στη Βαλτική αλλά στα ρηχά και δεν βούλιαξε. …. ΄Εστειλαν ρυμουλκό και το ρυμούλκησε μέχρι το Γκντανσκ… Και έπεσαν πάνω οι αξιολογητές της Ασφαλιστικής εταιρείας και βρήκαν ότι το βαπόρι το τρύπησαν επίτηδες.
Πηγαίναμε κάθε μέρα στο βαπόρι και κλέβαμε σωσίβιες σχεδίες, δηλαδή ο Σύμβουλος GREKOUSIS μας έβαζε να τα πάρουμε για να μη βρουν ότι ήταν τρυπημένα. Είχαν ανοίξει τρύπα με τρυπάνι και στην σωστική βάρκα που είναι από FIBER GLASS και ξύλο και το βρήκαν οι της Ασφάλιστικής, με αποτέλεσμα να τους ρεπορτάρουν για INTENTIONAL VESSEL’S SINKING WITH CRIMINAL NEGLIGENCE (Σκόπιμο ναυάγιο σκάφους με εγκληματική αμέλεια). Όλες οι αξιώσεις για αποζημείωση από τον αρχιμαφιοζο Βενιζέλο έπεσαν στο βρόντο.
Φυσικά ο χοντρός εξαφανίστηκε και άλλαξαν οι ιδιοκτήτες του σαπακιού. Το βαπόρι έμεινε στο Γκντανσκ, και ο παρολίγον ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΡΑΣ έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Οικονομικών!!!
Μετά και από τα παραπάνω σπάμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε γιατί ο Benis καλύπτει τον φίλο του τον Λαυρεντιάδη. Μάλλον για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Λοιπόν, για κάνα δύο εκλογές να τους τιμωρήσουμε, αλλά μετά θέλω πάλι ΠΑΣΟΚάρα, για να μην μας κατηγορήσουν ότι βάζουμε μυαλό κιόλας.

 

http://oramiden.blogspot.com/2011/12/blog-post_06.html

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο