Παραιτήσεις-Βόμβα Οικονομικών Εισαγγελέων

altΚαταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο εισαγγελικό τους έργο, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους.

Να σημειωθεί πως οι εν λόγω δύο εισαγγελείς το τελευταίο χρονικό διάστημα χειρίζονταν υποθέσεις που αφορούσαν περιπτώσεις μη καταβολής ΦΠΑ και γενικότερα χρεών προς το Δημόσιο.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν σε επιστολή τους προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή : «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση». Δεν ονομάτισαν ωστόσο τους πολιτικούς από τους οποίους δέχθηκαν πιέσεις.

Στην ίδια επιστολή υπογράμμισαν: «Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», «Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Πρέπει να προσθέσουμε τέλος, πως τον τελεταίο καιρό κυκλοφορούσαν φήμες περί προσεχών συλλήψεων μεγάλων φοροφυγάδων.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments