Πονηρή νυχτιάτικη τροπολογία οδηγεί στο ξεπούλημα του “Ερρίκος Ντυνάν”

Η τροπολογία έχει 14 άρθρα !!! και αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο νομοσχέδιο.

Σαν τροπολογία, θα συζητηθεί σε ένα άλλο περίεργο νομοσχέδιο, εκείνο του bubukou για τη φύλαξη των εμπορικών πλοίων από ένοπλους φρουρούς, που πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Για την ιστορία, το bubukoνομοσχέδιο έχει στον τίτλο “…και άλλες διατάξεις”, αφήνοντας σαφή υπονοουμενα πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-ελβετικό σουγιά που θα περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφικών και άσχετων διατάξεων.

 

 

 

 

Το άρθρο 1 της αυθαίρετης τροπολογίας του Α. Λοβέρδου αναφέρει έπι λέξει τα εξής :

”Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, το Κοινωφελές Ίδρυμα ”Ερρίκος Ντυνάν” μπορεί να: πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και εκμεταλλεύεται, εν γένει, τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδα περιουσίας. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος θα εφαρμόζεται η παράγραφος 7 του άρθρου 6, η οποία απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου”.


Το συγκεκριμένο τμήμα της τροπολογίας είναι παράνομο και αφορά διαπλεκόμενα συμφέροντα, αφού το νοσοκομείο δεν μπορεί να πουληθεί σε ιδιώτες, βάση της απόφασης κατασκευής και χρηματοδότησής του και από το δημόσιο, σειράς υπουργικών αποφάσεων όπως και ‘ηδη ψηφισμένων νόμων !

Το πλέον τραγικό είναι η απουσία κάθε πρόνοιας ή έστω απλής αναφοράς για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι επί μήνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ψυχάκιας προσπαθεί να περάσει την τροπολογία για την πώληση. Σε προηγούμενη απόπειρα εφαρμοστικού νόμου αφαίρεσε μετά από πολλές πιέσεις τμήμα του που έλεγε πως ιδιωτικοποιείται το “Ντυνάν” αλλά και το νοσοκομείο ¨Ερυθρός Σταυρός”. Τα λαμόγια που νέμονται ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν από καιρό δηλώσει πως τους ενδιαφέρει η εξαγορά, όπως ο Βγενόπουλος, τώρα φαίνεται πως επιχειρείται η τμηματική πώληση, πρώτα του “Ντυνάν” και αργότερα του “Ερυθρού Σταυρού” και μετά ίσως και άλλων μονάδων υγείας.


 

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments