Υγειονομική βόμβα και τόπος βασανισμού οι φυλακές Πάτρας

Οι κρατούμενοι είναι μοιρασμένοι σε κελιά και θαλάμους στους οποίους αντιστοιχούν περίπου 2-2,5 τ.μ. ελεύθερου χώρου, των κρεβατιών τους συμπεριλαμβανομένων. Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας στους χώρους και  αφόρητη δυσωδία από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών,  Οι κατσαρίδες και τα  ποντίκια είναι παντού και κοριοί ενδημούν στα κρεβάτια της φυλακής. Το προαύλιο δεν πλένεται ποτέ και δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση το χειμώνα ή  ψύξη το καλοκαίρι και είναι παντελής η έλλειψη ζεστού νερού.  Δεν υπάρχει εξαερισμός. Το νερό στα κελιά δεν είναι πόσιμο και  οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν το νερό που πίνουν. Η τροφή είναι μειωμένη  και πολλές φορές σε αποσύνθεση. Επίσης δεν  υπάρχει διαχωρισμός τοξικομανών και  μη τοξικομανών κρατουμένων, δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης ή σεμινάριο ή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας και είναι πλημμελής η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με πολύ σπάνιες επισκέψεις γιατρού και  ποτέ οδοντιάτρου.

 
Το θέμα ανέδειξε στην Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης ο οποίος σημείώνει πως οι κρατούμενοι στις φυλακές Πάτρας κρατούνται σε συνθήκες που δεν  πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς και εθνικοί κανόνες και κανονισμοί και πως η κράτησή τους στις προαναφερθείσες συνθήκες τους βάζει  σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και  επιπλέον αποτελεί βασανισμό.
 
Ο Τ. Κουράκης κατέθεσε ερώτηση στην οποία ρωτάται ο αρμόδιος υπουργός “ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση αντιμετώπιση των συνθηκών κράτησης στις Φυλακές Πάτρας οι οποίες τις έχουν καταστήσει υγειονομική βόμβα και τόπο βασανισμού των κρατουμένων”

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments