Καταιγίδα Αρνήσεων Νεοσύλλεκτων να Μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ

 

Οι αντιδράσεις τους μέσα στα στρατόπεδα αποκτούν μαζικό χαρακτήρα καθώς δε θέλουν να πεθάνουν για τα συμφέροντα τους, δεν επιθυμούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν σε μια ξένη χώρα,στην οποία εντελώς αυθαίρετα τους μεταθέτουν, ενώ έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να Μετατεθούν σε αυτή.

Σε οδυνηρή θέση βρίσκονται και οι γονείς. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους καθώς διαπιστώνουν ότι μεγάλωσαν με απίστευτες θυσίες ένα παλικάρι για να έρθει να τους το πάρει υποχρεωτικά ο στρατός και να το στείλει η κυβέρνηση σε μια αποστολή εκτός συνόρων στο όνομα συμφωνιών που εδώ και δεκαετίες έχουν παραβιαστεί από τις«Μητέρες Πατρίδες», κινδυνεύοντας να σκοτωθεί!
Η σιχαμάρα των γονιών και η αγανάκτηση τους χτυπάει κόκκινο καθώς καθημερινά πληροφορούνται από τα παιδιά τους για τα ψέματα που τους λένε τα κλιμάκια τους ΓΕΣ και οι αξιωματικοί, τις απειλές για δυσμενή μετάθεση και τη βάναυση παραβίαση των νόμων από την ίδια την κυβέρνηση και τους ανώτερους αξιωματικούς.
Μάλιστα η νομική υπηρεσία του ΓΕΣ– πάντα ανώνυμα φυσικά – απάντησε σε γονιό ότι υπάρχει πρόσφατη υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα των ειρηνευτικών αποστολών και προβλέπει την υποχρεωτική μετάθεση όσων έχουν αρνηθεί αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός!
Αλήθεια, γιατί δεν έχουν τότε πληροφορήσει τους φαντάρους για αυτή, γιατί δεν την έχουν αναρτήσει δημόσια όπως είναι υποχρεωμένοι για κάθε νόμο και διαταγή;
Απλώς ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Η μόνη υπαρκτή υπουργική απόφαση για την συμμετοχή του ελληνικούς στρατού στις ειρηνευτικές αποστολές είναι αυτή του πρώην ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου που Απαγορεύει την συμμετοχή εφέδρων σε αποστολές εκτός συνόρων. Εξάλλου, ο ελληνικός στρατός δεν θεωρεί την ΕΛΔΥΚ ειρηνευτική αποστολή για να γλυτώνει τις παραπάνω δεσμεύσεις!!!
ΓΕΣ-ΥΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2. Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.
Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ(30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές. Φυσικά, εξαιτίας της πολεμικής απειλής λόγω της μοιρασιάς των ενεργειακών κοιτασμάτων μεταξύ των κρατών Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας-Λιβάνου-Παλαιστίνης, οι ασκήσεις έχουν εντατικοποιηθεί και ο φόβος θερμού-πολεμικού επεισοδίου απόλυτα δικαιολογημένος.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας,παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ’ τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Ας παύσουν επομένως να Παρανομούν και να παίζουν με τις ζωές τόσων νέων ανθρώπων.
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Με τα κινήματα μας πρέπει να υποχρεώσουμε τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το δρόμο της Ειρήνης και της Συνδιαλλαγής και όχι του Πολεμικού Τυχοδιωκτισμού που θα σημάνει την Καταστροφή όλων των λαών της περιοχής. Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα:
ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ– ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ – ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΤΕ- ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο