Το Ισραήλ εγκρίνει σχέδιο για την κατασκευή 180 νέων μονάδων για εβραίους εποίκους στην Ιερουσαλήμ.

Η επονομαζόμενη επιτροπή κατασκευής και σχεδιασμού στην Ιερουσαλήμ ενέκρινε την Τρίτη 26/6/2012 την κατασκευή  180 μονάδων για Εβραίους εποίκους στην ανατολικό εποικισμό Τel Peut και Armon HaNetziv. Το Ισραήλ θα κατασκευάσει πέντε τεράστια κτίρια, συν ένα κτίριο για δημόσια χρήση, και τρία επιπλέον κτίρια για το τμήμα Μηχανικών του Armon HaNetziv.

Ο Ahmad Sob-Laban, μέλος της Ένωσης Ερευνητών για την δημιουργία των εποικισμών στην Ιερουσαλήμ δήλωσε, ότι οι κάτοικοι έχουν καταθέσει αρκετές προσφυγές κατά του νέου σχεδίου εποικισμού, εξαιτίας του ότι τα νέα κτήρια θα κατασκευαστούν σε ιδιόκτητα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά το σχέδιο εγκρίθηκε.

Ο Sob Laban πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι μέσα από τις προσφυγές τους κατήγγειλαν, πως από το 1967 και αφού το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κατασχέσει χιλιάδες στρέμματα για την κατασκευή εποικισμών στην Sur Baher και την  Um Leson περιοχές στην Ιερουσαλήμ.

Ανέφερε επίσης, ότι οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ιδιαίτερα στις περιοχές  Sur Baher και Um Leson, δεν μπορoύν να επεκτείνουν τις κατοικημένες περιοχές τους, λόγω των σοβαρών περιορισμών του Ισραήλ, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει την κατασκευή και την επέκταση εβραϊκών εποικισμών κλέβοντας παλαιστινιακή γη. Παράλληλα επισημαίνει, ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει στους Άραβες κατοίκους της περιοχής  την κατασκευή νέων διαμερισμάτων και κατοικιών για νέα ζευγάρια, ενώ αντίθετα ενέκρινε 180 νέες μονάδες στον εποικισμό Armon HaNetziv, ο οποίος χτίστηκε παράνομα που στα παλαιστινιακά εδάφη το 1973, και αποτελεί τον τόπο κατοικίας  12.000 πλέον εποίκων.

Το νέο σχέδιο κατασκευής έρχεται παράλληλα με τις τρέχουσες κατασκευές που λαμβάνουν χώρα στο Armon HaNetziv, καθώς  το Ισραήλ έχει ήδη εγκρίνει επίσης, την κατασκευή  440 μονάδων στα εδάφη της περιοχής Sur Baher.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από τη λεγόμενη περιφερειακή επιτροπή το 2005. Προσφορές εκδόθηκαν το 2008 και οι κατασκευές προχωρούν.

http://occupiedpalestine.wordpress.com/2012/06/27/israel-approves-180-new-units-for-settlers-in-jerusalem/

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments