Κλιμάκωση της βίας – Συμπλοκή έξω από Λύκειο του Ρεθύμνου

Ο καβγάς ξεκίνησε εντός του σχολείου μεταξύ των δυο πλευρών, όπου απειλήθηκαν επεισόδια και τότε οι καθηγητές που βρίσκονταν εκεί έβγαλαν έξω τους εξωσχολικούς για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο ο καβγάς συνεχίστηκε στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με  μαρτυρίες ήρθαν και «ενισχύσεις» των νεαρών που είχαν επιτεθεί νωρίτερα στον μαθητή, και εξελίχθηκε σε συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν μαθητές που βγήκαν από το σχολικό χώρο και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μάλιστα κάποιοι χτυπήθηκαν άσχημα, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς σοβαρά.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, ωστόσο όταν έφτασε  η συμπλοκή είχε τελειώσει. Στο σημείο παρέμεναν μόνο οι νεαροί φοιτητές και εξωσχολικοί που είχαν έρθει για συμπαράσταση στον μαθητή, εκ των οποίων προσήχθησαν τρεις για κατάθεση. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Αστυνομική Διεύθυνση δεν προέκυψε κάτι, ούτε κατατέθηκε μήνυση. 

Το  ανησυχητικό είναι ότι μόλις προχθές γράφαμε για τα περιστατικά βίας που αυξάνονται στο Ρέθυμνο και αρχίζουν να βρίσκουν έδαφος και στα σχολεία.

Σύμφωνα και με καθηγητές που βιώνουν την καθημερινότητα στα σχολεία, πολλοί μαθητές δεν διστάζουν να δηλώσουν πως είναι χρυσαυγίτες και να συμπεριφερθούν αναλόγως παίρνοντας θάρρος και από τη δράση της Χ.Α. γενικότερα στη χώρα.

Παράλληλα όμως στα σχολεία αναπτύσσεται αντιφασιστικό κίνημα και έτσι έχουν διαμορφωθεί δυο ομάδες που βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις, αν συνεχιστεί.

Σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments