10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Μάκης Βορίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης στην υπεράσπιση του εκδότη του «Στόχου»

Την Παρασκευή, 12/4/2013, στο εφετείο Αθήνας ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει ο εκδότης της ακροδεξιάς – νεοναζιστικής εφημερίδας «Στόχος», Σάββας Χατζηπαρασκευάς, στην καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση δύο μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Η αρχική καταδίκη (σε 10 μήνες φυλάκιση) αφορούσε σε απανωτά λιβελλογραφήματα της έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του «Στόχου», που περιείχαν ψεύδη και συνωμοσιολογίες για τα μέλη του Φ.Μ.Κ., συμπεριλαμβανομένων ρατσιστικών και εθνικιστικών σχολίων, καθώς και προτροπές για επιθέσεις εναντίον τους.

Στο εφετείο, απόντος του Χατζηπαρασκευά, παρουσιάστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Μάκης (Μαυρουδής) Βορίδης, ενώ στα έδρανα των συνηγόρων, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας, ήταν παρών και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Φαήλος (Γαρουφαήλ) Κρανιδιώτης, δικηγόρος και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Φ.Μ.Κ.

Ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, πρώην στέλεχος της «Πολιτικής Άνοιξης» του Αντώνη Σαμαρά, μετέπειτα συνεργάτης του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο κόμμα «Πρώτη Γραμμή» (το οποίο είχε ιδρύσει μαζί με το «Ελληνικό Μέτωπο» του Μάκη Βορίδη), είχε συλληφθεί το 2010 στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν μαζί με στελέχη του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, υπό την κάλυψη «επιτροπών κατοίκων», είχαν προκαλέσει ρατσιστικού περιεχομένου επεισόδια.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο