ο κουτσαβάκης πρωθυπουργός

 

Δεν αντέχει. Δεν έχει το σθένος και την ουσία για να αντιμετωπίσει έστω και τις πιο απλές ερωτήσεις, από τους “θεσμικούς” [που είναι πάντα πιο ήπιοι] και τους “διαπιστευμένους”.  Το πλάνο ήταν να παραστεί στον αγιασμό, να πει το ποιήμα του, να κάνει μια σύντομη βόλτα σε 2-3 κρατικά περίπτερα και μετά όπου φύγει φύγει.

Επειδή ΔΕΝ αντέχει, δεν μπορεί να σταθεί σε καμία αμφισβήτηση. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά, ξέρει ότι θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Για να μην αναφερθώ στις ερωτήσεις μιας συνέντευξης τύπου. Αυτή, δεν τόλμησε ούτε πέρισυ να την αντιμετωπίσει, δεν είχε τίποτα να πει στα ΜΜΕ. Κι έτσι, έγινε ο Έλληνας πρωθυπουργός που κατάργησε έναν θεσμό δεκαετιών.

Ο αυταρχισμός και η μυστικοπάθεια, η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του Τύπου, οι βλακώδεις δημόσιες σχέσεις μέσω των “κολλητών” (Μουρουτοφαήλων και σία), η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ δια του λουκέτου, είναι το χαρακτηριστικό που θα μείνει στην ιστορία σχετικά με αυτές τις μαύρες μέρες της διακυβέρνησης από το σύστημα ΣΣαμαρά.

Όπως έμεινε παρακαταθήκη το σύστημα Ρουσόπουλου από την εποχή του Κωστάκη. Το οποίο τελικά, δεν κατόρθωσε να τον προστατέψει από το Βατοπέδι, τη Βόνταφον, το “νόμιμο = ηθικό” του Βουλγαράκη, το σύστημα προσλήψεων Ζαχόπουλου, το σκάνδαλο της ιατρού-νηπιαγωγού, τους νεκρούς από τις φωτιές του 2007 κ.ο.κ.

Φοβούμενος ότι μπορεί να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση όπου θα δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων για πραγματικά ζητήματα, πραγματικά προβλήματα και λογικές που εκθέτουν τα πραγματικά του κίνητρα, απλά επέλεξε το δρόμο της σιωπής. Όποιος δε μιλάει, δεν εκτείθεται. Έτσι, ο ΣΣαμαράς αφήνει τις πράξεις του να μιλήσουν για εκείνον.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αρκούν και περισσεύουν. Ουρλιάζουν το πόσο φασίστας είναι στην ψυχή, πόσο επικίνδυνος & αδίστακτος είναι, πόσο βαθιά διεφθαρμένος είναι, επειδή υπεράνω όλων βρίσκεται η προσωπική του καρριέρα, η προσωπική του δόξα, ή σε απλά ελληνικά, η πρωθυπουργική καρέκλα.

Δεν πα να καταστραφεί όλη η χώρα, δεν πα να καεί το σύμπαν, δεν πα να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο, αρκεί ο ΣΣαμαράς να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή θητεία στην αγαπημένη του καρέκλα, στο μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή είναι η ιδεολογία του ΣΣαμαρά. Διότι με το υπέροχο “λαθάκι” του μπροστά στην κάμερα, έδειξε περίλαμπρα το πόσο “κατανυκτικός” και σεμνός αισθάνεται. Ένα “Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα!” που απέδειξε στο πανελλήνιο ότι ο ΣΣαμαράς δεν είναι το παπαδοπαίδι που ισχυρίζονται όλοι ότι είναι. Ένα αηδιαστικό αρπακτικό είναι, ένας ψευτόμαγκας με κουτσαβάκια τον Μουρούτη και τον Φαήλο.

Διότι η αληθινή μαγκιά είναι να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα χωρίς να κατουρήσεις το παντελονάκι σου π.χ. σε μία συνέντευξη τύπου. Η ψευτομαγκιά είναι να κάνεις μονόλογο από μικροφώνου και να γίνεσαι Λούης πριν τολμήσει κανείς να σε τσαλακώσει.

***

Μεταξύ των “στοιχείων” του μονολόγου του:

– Οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων βγαίνουν πια σε 5 μήνες. Σε ποια χώρα; Και οι άλλοι;

– Ανακαλύψαμε και κόψαμε δεκάδες χιλιάδες ψεύτικες συντάξεις.ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Μάλλον εκατοντάδες εννοεί.

 Συνεχάρη την Αστυνομία και το Λιμενικό, κλείνοντάς τους το μάτι, πως η Πολιτεία δεν θα τους ξεχάσει.

– Μπαίνει τάξη στο φορολογικό σύστημα. Του είπανε Taxis και κατάλαβε τάξη.

– Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους, όμως αυτό θα είναι μόνο για φέτος. Το είπε 3-4 φορές αυτό, μάλλον για να το πιστέψει και ο ίδιος.

– Ενιαίος συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%. Επειδή οι επιχειρηματίες είναι φίλοι μας. Εσύ που έχεις μπλοκάκι και πληρώνεις 20+23% φόρο συν εισφορές, ας πρόσεχες.

– Μείωση του ΦΠΑ. Δεν είπε πότε, πώς, πόσο, απλά το άφησε να πλανάται στον αέρα. Όπως λέμε “παγκόσμια ειρήνη & ευτυχία”.

– Χτυπιέται η φοροδιαφυγή για πρώτη φορά. Π.χ. διαγράφοντας 240 εκ. ευρώ του Βαρδινογιάννη.

– “Για πρώτη φορά, και παρακαλώ να δώσετε προσοχή σε αυτό, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα”. Να κλάψεις; Να γελάσεις; Να του απαντήσεις για τα χρέη προς ιδιώτες, τα κλειστά σχολεία, τα κλειστά νοσοκομεία, τους ανέργους, τα λουκέτα; Τί απ’ όλα;

– Ο δείκτης μεταποίησης είναι ανοδικός για 6ο συνεχή μήνα. Στη σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ πάντως, εγώ διαβάζω μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 9,9% τον Ιανουάριο 2013 (σύγκριση με 2012).

– Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι και η ανεργία φρέναρε. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν.

– Υπολογίζεται ότι πάνω από 11 δις θα είναι τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος και 30 δις τα έμμεσα. Ποιος τα υπολόγισε; Η Όλγα; Ή έτσι πετάμε νούμερα και όποιο κολλήσει; Και ποιοι τα νέμονται;

– Τα μεγάλα έργα που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια έστησαν ξανά τα εργοτάξιά τους και ανεβάζουν στροφές. Να’ναι καλά, γελάσαμε πάλι! Ποια μεγάλα έργα; Ποια; Πού; Δεν ανέφερε ούτε ένα. Κάτι ψέλλισε για το μετρό Θεσ/κης αλλά το μπουρδούκλωσε στα γρήγορα.

– Ο Φινλανδός πρωθυπουργός είπε παρουσία μου στο Ελσίνκι ότι πριν από 20 χρόνια, όταν η χώρα τους περνούσε ύφεση, κατάλαβε πως άρχισε η ανάπτυξη όταν είχαν την πρώτη παραγγελία στα ναυπηγία. Εκεί βεβαίως, είχανε δικό τους νόμισμα και τραβήξανε τις απαραίτητες υποτιμήσεις. Επίσης, δεν φέρανε το ΔΝΤ και δεν είχαν πνίξει την παραγωγή: την ενίσχυσαν, ανοίγοντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εμείς μόνο λουκέτα.

– Μεγάλοι ξένοι κολοσσοί εξαγόρασαν Ελληνικές επιχειρήσεις. Πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν κι αυτές επενδυτικά προγράμματα. Ωραία. Ψωνίζουμε “ελληνικά” και τα κέρδη πάνε στους ξένους. Επίσης, κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν … πού; Στην Ελλάδα; Ή αυτό “ξεχάσαμε” να το αναφέρουμε;

– Κερδίσαμε τον TAP τον αγωγό φυσικού αερίου. Θα δημιουργήσει πάνω από 10 χιλ. θέσεις εργασίας. Άμα τον δείτε στα επόμενα 10 χρόνια, εγώ θα σας δώσω το password στο Οξύ να γράψετε ότι λέω βλακείες. 

– Με την αμοιβή της μαθητείας τους καλυμμένη από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ψάξαμε τα βρήκαμε. Όταν λήξουν τα προγράμματα, απλά θα είναι άνεργοι ή / και απλήρωτοι. Ρωτήστε τί έγινε με την ενισχυτική διδασκαλία: όταν έληξαν τα λεφτά της ΕΕ, οι έλληνες μαθητές έπαψαν να την έχουν ανάγκη.

– Απορροφήσαμε ήδη το 2013 γύρω στις 50 χιλ. ανέργους. Δεν είπε: με ολιγόμηνες συμβάσεις, μισθούς πείνας και πολλά παρακάλια. Δεν είπε ακόμα ότι δεκάδες χιλιάδες απολύθηκαν και ο δείκτης της ανεργίας ανέβηκε πάνω από το 27%.

– Έχουμε ελέγξει τη διόγκωση του χρέους. Εάν το 315 δις είναι λιγότερο από το 240 δις, οι μαθηματικοί πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους.

– Η συζήτηση για τη διόγκωση του χρέους πρέπει να σταματήσει το γρηγορότερο, επειδή είναι το τελευταίο τροχοπέδι για να έρθουν οι μεγάλες επενδύσεις. Κοινώς, φταίει ο Σύριζας που δεν έρχονται επενδύσεις. Όχι ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα με τεράστιο βαθμό αναξιοπιστίας, διαφθοράς, καθυστερήσεων λόγω πολιτικής πίεσης και επικινδυνότητας.

– Εάν δεν υπήρχε η ύφεση η Ελλάδα θα είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα στον κόσμο. Κι αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια, θα ήτανε πατίνι. Guess what, … το 3,7% ύφεση δεν είναι success story.

– Ματαιώθηκαν οι νέες περικοπές που επρόκειτο να γίνουν για τους ένστολους, επειδή πάμε καλά. Για τους ένστολους *ματάκι* *ματάκι*.

– Απομόνωση των εγκληματιών, των κουκουλοφόρων, των επιόρκων από το δημόσιο. Σε ένα τσουβάλι, όλοι αυτοί οι “κακοί”. Όπως στο CSI.

– Καταγγέλλουν όταν μπαίνει η αστυνομία σε πανεπιστημιακούς χώρους. Το όνειρο του ΣΣαμαρά και του Δένδια είναι να εγκαταστήσουν τμήματα της ΕΛΑΣ στα ΑΕΙ & ΤΕΙ. 

– Απέναντί τους οι νεοναζί. Ψηφίζουν μαζί με την άκρα αριστερά. Διότι ακριβώς το ίδιο είναι αυτοί που μαχαιρώνουν κόσμο με όσους διαδηλώνουν ειρηνικά στο Σύνταγμα, ή απλά κάνουν θεσμική αντιπολίτευση.

– Τα δύο άκρα επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας. Και τα δύο άκρα καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση. Και τα δύο άκρα περιφρονούν τη δημοκρατία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα. Ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει: η εμμονή στα “δύο άκρα” μπας και καταφέρει ο φασίστας να περάσει ως κεντρώος στην Ιστορία.

– Όσο βελτιώνεται η κατάσταση και στην οικονομία και στη δημόσια ασφάλεια … Ξέρεις: ξυπνάει το πρωί η μάνα μου και σκέφτεται αν μπουκάρανε οι μπάτσοι σε καμία κατάληψη, για να προστατέψουν τη δημόσια ασφάλεια.

– Έσοδα από την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων. Σε ποιες τσέπες; Πάντως όχι στις δικές μας. Θα τα ξεπουλήσουμε κι αυτά όσο όσο σε κανάν Μελισσανίδη τύπου.

– Μέχρι το 2020 πάνω από το 50% του ΑΕΠ θα μπορεί να προέρχεται από την εξωστρέφεια. Διότι όλοι οι ξένοι βλέπουν Ελληνικό προϊόν (μόνο κάτι γιαούρτια ξέρω, άντε και ο Κορρές) & σπεύδουν να το αγοράσουν.

– Σήμερα η μεταποίηση συμβάλλει στο 9% του ΑΕΠ, μέχρι το 2020 θα μπορεί να είναι στο 15%.  Αφού λέμε νούμερα στην τύχη, χωρίς να τα βασίζουμε σε στοιχεία, εγώ λέω να το κάνουμε 20%, να το στρογγυλέψουμε. Καμία σημασία δεν έχει το ότι κλείνουν αντί να ανοίγουν τα εργοστάσια, το ένα μετά το άλλο.

– Μια ισχυρή Ελλάδα, μια αξιόπιστη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που να πηγαίνει μόνη της να τιμωρήσει τη Συρία, επειδή το αποφάσισε ο Μπένι.

– Επισκεφθήκαμε τις ΗΠΑ, επισκεφθήκαμε την Κίνα, σε λίγες ημέρες πηγαίνουμε στο Ισραήλ. Μιλάει για τον εαυτό του όπως η Βασίλισσα της Αγγλίας (α’ πληθυντικού) ή ιδέα μου είναι;

– Μια κοινωνία που θα επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Την ίδια ώρα που ακριβώς αυτούς τους τομείς τους καταστρέφει. Αυτό κι αν είναι θράσος!

– Τέλος η Ελλάδα του Κρατισμού. Είπε, και διόρισε το ΔΣ της προ-ΝΕΡΙΤ, ΔΤ. Επειδή, λέει, αυτοί στην ΕΡΤ όλο απεργούσαν.

– Άλλους τους ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Παναγιώτατε, τέλος όλα αυτά. Αγιατολλάχ ήμασταν, αγιατολλάχ θα παραμείνουμε. Υ.Γ. Ευχαριστώ την κα Ρεπούση που κατάφερε να μου δώσει θέμα εκ του μη όντως, διότι πόσες παπαριές για την οικονομία να πω;

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο