Συγκέντρωση ενάντια στο αιολικό εργοτάξιο της Σκύρου

 

b2ap3_thumbnail_skyros-anemogennitries1382610406.jpg

Αύριο Παρασκευή έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος
24 φορείς και σύλλογοι της Σκύρου τάσσονται εναντίον της εγκατάστασης 144 ανεμογεννητριών στο νησί..

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Την Παρασκευή 25/10 το μεσημέρι η επιτροπή του Δήμου Σκύρου θα βρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό να καταφέρει να βάλει φρένο στα σχέδια όσων θέλουν να θησαυρίσουν στο όνομα τάχα της αιολικής ενέργειας. 


 Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ξανά οι κάτοικοι της Σκύρου ενάντια στη κατασκευή του αιολικού πάρκου στο νησί. Αφορμή οι πιέσεις που δέχεται ο δήμαρχος Σκύρου απο τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπογράψει για την κατασκευή του έργου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει προκαλέσει καθολική αντίδραση στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή του νησιού που καταγγέλλουν πως το μέγεθος του έργου είναι τεράστιο και ασύμβατο με τα χαρακτηριστικά της Σκύρου. “Καταλαμβάνει περίπου τη μισή έκταση στα νότια του νησιού” δηλώνει στο Κόκκινο ο Σ. Ζακυνθινός.
“Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες, όμως το σχέδιο αυτό θα φέρει μηδαμινή προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Ούτε επένδυση αποτελεί, ούτε θέσεις εργασίας φέρνει, ούτε ανάπτυξη” προσθέτει ο κ. Ζακυνθινός.Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο προκύπτει μέσα από ένα έγγραφο του Δήμου Σκύρου, στο οποίο ο Δήμαρχος κος Χατζηγιαννάκης δημοσιοποιεί «τις πιέσεις που δέχεται από τον υπουργό κο Μανιάτη για την αποδοχή της εγκατάστασης των γεννητριών της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ στην οποία το 95% κατέχει η Μονή της Μεγίστης Λαύρας»

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιέζει τον Υπουργό του να υπογράψει, ενώ ασκούνται και πιέσεις επιχειρηματικών κύκλων από τις Βρυξέλλες!

Ακούστε τι αποκάλυψε ο Δήμαρχος Σκύρου στο Ράδιο1 Χαλκιδας και την εκπομπή του Μάνου Παπαμακάριου και το δημοσιεύει το eviatoday.gr . Ακούστε τον Δήμαρχο Σκύρου Εδω
 

 


 
ΠΗΓΕΣ: stokokkino.gr , NotiosEvoikos

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο