Οδυνηρές φωτογραφίες μεταναστών που πραγματοποιούν το επικίνδυνο ταξίδι μέσα από την έρημο της Αριζόνα.

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_02.jpg

Ο 43χρονος Acevedo Guadalupe – Herrera από το Ahuacatitlan , Guerrero , του Μεξικό, έχοντας χάσει της αισθήσεις του, περιβάλλεται από γιατρούς δίπλα, σε ένα ράντσο στο Road Head Elephant κοντά στο Green Valley, της Αριζόνα , στις 8 Αυγούστου, 2009.  Τον

Guadalupe – Herrera βρέθηκε κοντά στο ράντσο και αρχικά θεωρήθηκε ότι είναι νεκρός. Συνήλθε όμως με τη βοήθεια της ενδοφλέβιας χορήγησης υγρών και την  ιατρική φροντίδα .

Είχε περπατήσει για πέντε ημέρες με λίγο νερό και χωρίς τροφή.

Μετά τη δημιουργία της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών το 1994 , οι ΗΠΑ κατέβαλαν πολλές προσπάθειες για να αναστείλουν και να οχυρώσουν την μετακίνηση ανθρώπων απότο Μεξικό μέσω καθορισμένων ζωνών διέλευσης, ξεκινώντας με την επιχείρηση  Gatekeeper στο Σαν Ντιέγκο και την επιχείρηση Hold The Line στο Ελ Πάσο, στο Τέξας .

Ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα των επιχειρήσεων αυτών, ήταν να διοχετεύτει η προσπάθεια μετακίνησης των μεταναστών σε γεωγραφικά αφιλόξενες περιοχές της έρημου Sonora της Αριζόνα , σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν πιθανούς μετανάστες από τη διέλευση των συνόρων .

    

Ως αποτέλεσμα της μακρύτερης και θερμότερης διαδρομής μέσω της ερήμου στην Αριζόνα , οι θάνατοι στα σύνορα. σε αυτή την περιοχή έχουν αυξηθεί δραματικά .

Μια μελέτη από το Bi -national Migration Institute αναφέρει ότι στο διάστημα 1990-2012 , το γραφείο της Ιατροδικαστικής εξέτασε τα λείψανα 2.238 μεταναστών .

Από αυτούς τους θανάτους , πάνω από 750 πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί. 

Ενώ ο αριθμός συλλήψεων έχει μειωθεί, οι θάνατοι σε όλη την περιοχή δεν έχουν δει μια παρόμοια μείωση .

Σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις θανάτων της περιπόλου των συνόρων, στατιστικώς υπήρξαν 177 θάνατοι στην περιοχή Tucson το 2011 μόνο .

Έχοντας ταξιδέψει αρκετά μέσω της Λατινικής Αμερικής,  ο φωτογράφος Matt Nager, που έχει βάση του το Ντένβερ, θέλησε με μεγάλο ενδιαφέρον να φωτογραφήσει ιστορίες και ανθρώπους στα σύνορα.

Το 2008, έπεσε πάνω σε ένα άρθρο σχετικά με τις προόδους στην εξέταση DNA, ώστε να μπορέσουν να αναγνωριστούν τα πτώματα που βρέθηκαν στην έρημο της Αριζόνα .

Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον του , και πέρασε το επόμενο έτος να ερευνά το θέμα και να εξετάζει τον εντυπωσιακό αριθμό των θανάτων μεταναστών, που συμβαίνουν στη νότια Αριζόνα .

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009 ,ο  Nager πέρασε δύο μήνες εργαζόμενος στο Tucson και γύρω από τη Νότια Αριζόνα. Πέρασε χρόνο με την περίπολο των συνόρων και με ομάδες ακτιβιστών, οι οποίοι

βοηθούν τους ανθρώπους που αγωνίζονται στην έρημο. Ο

Nager πέρασε μια εβδομάδα στο γραφείο του σερίφη, το οποίο είναι το πρώτο που καλείται όταν βρεθεί κάποιο πτώμα. Τράβηξε φωτογραφίες μέσα σε ιατρείο κατά την διάρκεια εξέτασης ενός αγνώστου στοιχείων πτώμα.

Επιπλέον, πέρασε χρόνο και τράβηξε φωτογραφίες στο νεκροτομείο του Tucson, όπου καίγονται τα πτώματα που δεν κατάφεραν να αναγνωριστούν.

Σε αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν αυτό το φωτογραφικό έργο, φαίνεται πως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει αμετάβλητη. 

Οι στατιστικές δείχνουν ότι συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι στα σύνορα με ποσοστό 200 άτομα ετησίως.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται , είναι βέβαιο ότι θα γίνει πιθανόν ευκολότερο να αναγνωρίζονται τα πτώματα .

Υπάρχει τώρα μια ιστοσελίδα, η Humane Borders,

που τεκμηριώνει που κάθε σώμα βρέθηκε , καθώς και το φύλο και το όνομα του εν λόγω ατόμου.

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_6.jpg

Ο φράχτης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού φωτίζεται από προβολείς της περιπόλου των συνόρων, κάτω από ένα λαμπερό φεγγάρι στην Sasabe, της Αριζόνα., Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009. Η οικοδόμηση του τείχους κατά μήκος των συνόρων έχει ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν από τις πιο απομονωμένες και επικίνδυνες διαδρομές, όπου ο τοίχος δεν έχει χτιστεί.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_26.jpg

Ο αστυνομικός Karl LaFevre μαζί με το σκύλο του κατά την διάρκεια αναζήτησης μεταναστών που τυχόν προσπαθουν να περάσουν από το Green Valley κατά μήκος της Interstate 19 στο Tucson, της Αριζόνα, Παρασκευή 5 Ιούνη 2009. Στην περιοχή αυτή συνήθως οι μετανάστες που διασχίζουν από το Μεξικό την έρημο για τις ΗΠΑ, στέκονται για να ξεκουραστούν.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_2.jpg

Σειρές από σώματα σε σακούλες, πολλές από τις οποίες περιέχουν λείψανα ανθρώπων αγνώστων στοιχείων, που βρέθηκαν στην έρημο. Τις έχουν μαζεμένες σε μια υπερχειλισμένη κρύα αίθουσα αναμονής, όπου αναμένουν για τις τρέχουσες εξετάσεις ταυτοποίησης, έξω από το Pima County Medical Office στο Tucson, στην Αριζόνα, 12 Αυγούστου 2009. Η αύξηση των θανάτων στην Pima County έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση σε φόρτο εργασίας για τον ιατρικό εξεταστή καθώς η διαδικασία αναγνώρισης μπορεί να χρειαστεί και  χρόνια για κάθε σώμα.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_1.jpg

Σημεία μαρκαρισμενα  για άγνωστα άτομα, πολλά από τα οποία εικάζεται ότι είναι για μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διέλευση των συνόρων, Κυριακή, 17 του Αυγούστου του 2009.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_23.jpg

ΟJared Ashby αστυνομικός της περιπόλου των συνόρων, προσφέρει ιατρική φροντίδα στον Victor Manuel LopezGalindo μετά από μια αποστολή έρευνας και διάσωσης δύο μίλια στο Ranch στο Elk Horn στο Red Canyon, στην Arizona, Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009. Ο LopezGalindo ο οποίος πιθανόν δέχθηκε επίθεση,και τον λήστεψαν λαθρεμπόρους ναρκωτικών που παιρνούν συχνά από την περιοχή, άναψε φωτια για να δώσει σήμα για βοήθεια και να διασωθεί, μετά από πέντε ημέρες πεζοπορίας στα βουνά της ερήμου με ένα γαλόνι του νερού.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_20.jpg

Μια δημοφιλής διαδρομή διέλευσης μεταναστών αλλά και λαθρεμπορίου ναρκωτικών περνά μέσα από το Όρος Wrightson και τον Εθνικό Δρυμό Coronado  κοντά στο Green Valley, στην Αριζόνα , 3 Αυγ 2009 .

Οι μετανάστες ανεβαίνουν συχνά στις κορυφές των βουνών για να μην συλληφθούν από τις περιπόλους των συνόρων, τους σερίφηδες και τους αισθητήρες, γεγονός που συχνά οδηγεί σε επικίνδυνες πτώσεις και αποπροσανατολισμό .

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_18.jpg

Δύο άτομα της περιπόλου των συνόρων στο  Green Valley District, περπατούν κατά μήκος ενός μονοπατιού, όπου παιρνούν συχνά μετανάστες, αναζητούν πιθανόν τραυματίες. Η υπηρεσία του

σερίφη είναι κυρίως υπεύθυνη για την ανταπόκριση σε κλήσεις για νεκρούς, και την μεταφορά των σωμάτων, στους εξεταστές  στο ιατρείο του Tucson .

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_16.jpg

Οι εθελοντές της ομάδας ανθρωπιστικής βοήθειας No More Deaths, κουβαλούν κανάτες με νερό σε μια δημοφιλή διαδρομή διέλευσης στην Chiminea Canyon έξω από την Arivaca, στην Αριζόνα στις 21 Ιουλίου 2009.

Η ομάδα πηγαίνει νερό και παρέχει ιατρική βοήθεια σε μετανάστες που έχουν ανάγκη καθώς ταξιδεύουν από το Μεξικό μέσα από την έρημο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες .

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_13.jpg

Ένας ναός προς τιμήν της ζωής των ατόμων που έχουν πεθάνει στην έρημο από αντικείμενα και βρέθηκαν σε όλη την έρημο, στα μονοπάτια όπου παιρνούν οι μετανάστες από την ομάδα No More Deaths στην Arivaca, της Αριζόνα, 24 Ιουλίου , 2009.

Η ομάδα αυτή προσπαθεί να βοηθάει όσο μπορει τους μετανάστες που έχουν ανάγκη και ταξιδεύουν από το Μεξικό μέσα από την έρημο προς τις Ηνωμένες

Πολιτείες .

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_15.jpg

Ένα ελικόπτερο του σερίφη κάνει κύκλους γύρω από ένα δημοφιλές μονοπάτι διέλευσης μεταναστών μετά από αναφορές για λαθρεμπόριο ναρκωτικών αρκετά χλμ ανατολικά από Arivaca , Αριζόνα , 23 Ιούλη 2009. Το τραχύ

έδαφος και τα απόκρημνα βουνά κάνουν τα μονοπάτια επικίνδυνα για διέλευση, καθώς όμως και δημοφιλή για τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών, θύματα των οποίων πέφτουν συχνά και οι μετανάστες.

 

b2ap3_thumbnail_matt_nager_30.jpg

Ένα

αγνώστων στοιχείων σώμα το πιθανότερο μετανάστη πριν το μεταφέρουν για την καύση των νεκρών στο Tucson, στην Αριζόνα , την Πέμπτη, 10 του Αυγούστου του 2009. Τα σώματα παραδίδονται από

τους εξεταστές του  Pima County Medical Office για καύση, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η αναγνώριση δεν μπορεί να γίνει .

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_11.jpg

Ένα κρανίο και ένα μέρος του σκελετού από κάποιον που πιθανόν διέσχιζε τα σύνορα, ανακαλύφθηκε από μια γυναίκα που έκανε ιππασία στην περιοχή Avra Valley κοντά στο Tucson της Αριζόνα στις 24 Ιουνίου 2009. Βρίσκεται σε τραπέζι για να εξεταστεί από το Pima County Ιατρείο στο Tucson, Αριζόνα ,

Τετάρτη 5 Αυγούστου του 2009 .

Το άτομο που πιστεύεται ότι είναι ένα άντρας και έχει πεθάνει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Καμία ανανγώριση δεν κατάφερε να γίνει από τα στοιχεία των οστών. 

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_5.jpg

Ένας μετανάστης φαίνεται στο πίσω μέρος του οχήματος της περιπολίας των συνόρων, αφού εντοπίστηκε από πολίτη και αναφέρθηκε στους υπαλλήλους κοντά στο Green Vallery, στην Αριζόνα , 9 Αυγούστου, 2009. 

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_03.jpg

Ο βοηθός  Louie Goad μεταφέρει το πτώμα ενός πιθανότατα μετανάστη που βρέθηκε στο Tohono O’odham κοντά στο χωριό Cockleburr στις 2 Αυγούστου 2009, σε μέρος για νεκροψία στο Pima County Ιατρείο στο Tucson της Αριζόνα , Τετάρτη, 5 Αυγούστου του 2009

.

Το πτώμα πιστεύεται ότι ανήκει σε άντρα, και μια ταυτότητα βρέθηκε 30 μέτρα πιο μακριά από το σώμα του, και πιθανόν να είναι δική του.

 

b2ap3_thumbnail_Matt_Nager_01.jpg

Ένα σημάδι με το όνομα ενός αγνώστου προσώπου βρίσκεται στο Pima County στο Νεκροταφείο Evergreen στο Tucson , Αριζόνα , την Τρίτη 12 Αυγούστου 2009 .

Πριν από το 2004, αποφασίστηκε να θαφτούν τα λείψανα των μη αναγνωρίσιμων σωμάτων, που βρέθηκαν στην έρημο μετά αφου αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς οι  εξετάσεις ταυτοποίησης.

(πηγή :http://www.featureshoot.com/2013/10/harrowing-photographs-of-migrants-making-the-perilous-journey-through-the-arizona-desert/)

(μετάφραση/ επιμέλεια Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο