Αθώος κατηγορούμενος για επανασύνδεση: «θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό» το ρεύμα

Αναδημοσίευση από ERTopen

b2ap3_thumbnail_reyma-epanasyndesh.jpgΑθώος κρίθηκε από το Πλημμελειοδικείο Βέροιας γνωστός ακτιβιστής, που «κάθισε στο εδώλιο», κατηγορούμενος για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο διαμέρισμα ενός άνεργου, όπου είχε διακοπεί η παροχή, λόγω αδυναμίας του ένοικου να εξοφλήσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Το ίδιο δικαστήριο, κρίνοντας ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, αθώωσε και τον άνδρα, στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση.

Το γεγονός, για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο πολίτες, έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Βέροια. Ακτιβιστές – μέλη της ομάδας «Πολίτες της Βέροιας», ανάμεσά τους κι ο κατηγορούμενος Νίκος Ασλάνογλου, μετέβησαν στο συγκεκριμένο σπίτι και προχώρησαν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο είχε διακόψει η ΔΕΗ λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού. 

Ήταν η πρώτη επανασύνδεση που έγινε πανελλαδικά, όπως είπε στο δικαστήριο ο Ν. Ασλάνογλου, ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την ενέργειά του, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει τις επανασυνδέσεις. Στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια της δίκης, βρέθηκαν μέλη της ομάδας «Πολίτες της Βέροιας»· την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του ακτιβιστή εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, πριν από την εκδίκαση, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο