Η αντιτρομοκρατική προκάλεσε άφθονα γέλια στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου

b2ap3_thumbnail_diki.PNGΤην Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου στο εφετείο της Λουκάρεως, μέσα σε πλαίσια αστυνομοκρατίας, αφού ο κατηγορούμενος είχε σε μόνιμη βάση τουλάχιστον 5 άτομα της αντιτρομοκρατικής πάνω από το κεφάλι του, ενώ δημοσιογράφοι, αλληλέγγυοι και άλλοι παρευρισκόμενοι, περνούσαν από “σκανάρισμα” μέσω ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων.

Στην αρχή μάλιστα επετράπη η είσοδος μόνο σε άντρες, καθώς δεν υπήρξε γυναίκα αστυνομικός προκειμένου να πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται ο σωματικός έλεγχος των γυναικών ενώ κάποια στιγμή υπήρξε αντέγκληση μεταξύ αστυνομικών και μιας δημοσιογράφου όταν της ζητήθηκε έλεγχος.

Τα πρώτα λεπτά της δίκης ο πρόεδρος ζήτησε από τον πατέρα του Θεοφίλου να αποχωρήσει από την αίθουσα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί μάρτυρα που δεν έχει εξεταστεί ακόμα. Αυτό τελικά δε συνέβη έπειτα από την παρέμβαση των συνηγόρων.

Εξετάστηκαν τρία άτομα της αντιτρομοκρατικής τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ βεβαίωσαν και στον λιγότερο καχύποπτο ότι οι κατηγορίες εναντίον του Θεοφίλου είναι κατασκευασμένες, καθώς έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις, τόσο μεταξύ τους, όσο και στα ίδια τα λεγόμενά τους προκαλώντας πάρα πολλές φορές τα γέλια του ακροατηρίου.

Χαρδαλιάς

Σε πρώτη φάση συνεχίστηκε η εξέταση του Ε. Χαρδαλιά που είναι επικεφαλής της ομάδας που “ασχολήθηκε” με την υπόθεση του Τ.Θ..

Ο Χαρδαλιάς επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η αντιτρομοκρατική δεν έχει αναγνώριση κλήσεων προκειμένου να εντοπίσει το άτομο που τηλεφώνησε και έδωσε “πληροφορίες” στοχοποιόντας τον Θεοφίλου.

Ισχυρίστηκε δε, ότι η αντιτρομοκρατική δε διατηρεί σχετικά αρχεία, και ότι το περιεχόμενο των κλήσεων καταγράφεται σε κάποιο χαρτί, γνωστοποιείται στους επικεφαλής και έπειτα καταστρέφεται.

Ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί λειτουργούν «Μυστικά, για μην πει “συνωμοτικά”» καθώς όπως ισχυρίστηκε δε θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά λόγω του ότι και αυτοί «Έλληνες είναι και υπάρχουν μεταξύ τους προσωπικές αντιζηλίες».

Σε ότι αφορά τον υποτιθέμενο εντοπισμό του Θεοφίλου στην Καλλιθέα και το Αγρίνιο, ισχυρίστηκε και αυτός όπως όλοι ότι δεν κατάφεραν να τον φωτογραφήσουν.

Ο Θεοφίλου κατά τη διάρκεια ερώτησης του προς τον Χαρδαλιά, ανέφερε ότι «δε τον θεωρεί αστυνομικό αλλά επαγγελματία αντι-αναρχικό».

Ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης αναφερόμενος στην αβασιμότητα των ισχυρισμών της αντιτρομοκρατικής, υπενθύμισε ότι υπάρχει ισχυρισμός πως κάποια μέρα είδαν τον Κώστα Σακκά στον Πειραιά, και πέντε λεπτά αργότερα στην Καλλιθέα όπου συναντήθηκε με τον Θεοφίλου (η απόσταση αυτή είναι αδύνατο να καλυφθεί σε 5 λεπτά).

Μπαγατέλας

Ακολούθησε ο Μπαγατέλας Παναγιώτης με παράλογες απαντήσεις προς τους συνηγόρους αλλά και το δικαστήριο, που προκαλούσαν συνεχώς το γέλιο του ακροατηρίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μετέβησαν από την Αθήνα στο Αγρίνιο οδικός (απόσταση 280χλμ) μέσα σε 2 με 2μιση ώρες, ενώ οδηγήθηκαν στο να παρακολουθήσουν τον Καραγιαννίδη που μέχρι τότε δε γνώριζαν από «ένστικτο λόγω του στυλ του».

Και αυτός ανέφερε ότι δε ζητήσανε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των ΚΤΕΛ του Αγρινίου.

Ο Μπαγατέλας ανέφερε ότι θυμήθηκε «ξαφνικά» ότι είχε δει τον Θεοφίλου στην Καλλιθέα και το Αγρίνιο, όταν είδε τη φωτογραφία του αρχείου της αστυνομίας έπειτα από το ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική.

Έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις στα λεγόμενά του τα οποία πολλές φορές ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα είχαν ισχυριστεί νωρίτερα οι συνάδελφοί του.

Μαρινόπουλος

Τέλος εξετάστηκε ο Μαρινόπουλος, στον οποίο δόθηκαν επιτόπου από το δικαστήριο έγχρωμες φωτογραφίες από τη ληστεία στην Πάρο. Ο ίδιος δήλωσε ότι δε μπορεί να εντοπίσει τον Θεοφίλου μεταξύ των δραστών της ληστείας.

Ήρθε σε αντίθεση με τα λεγόμενα των συναδέλφων του σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις στο Αγρίνιο καθώς ανέφερε ότι γενικά και αόριστα παρακολουθούσαν τα ΚΤΕΛ σχεδόν καθημερινά.

Σε ότι αφορά την αντίφασή του σχετικά με το χρώμα των ματιών του Θεοφίλου που τη μια αναφέρονται ως πράσινα και την άλλη ως γαλάζια, ανέφερε ότι «το ίδιο είναι».

Ο Μαρινόπουλος ανέφερε ότι θεώρησε ύποπτο το γεγονός ότι το πρόσωπο που ισχυρίζεται πως ήταν ο Θεοφίλου, φορούσε ένα τσαντάκι “μπανάνα” στη μέση, το οποίο κρατούσε συνεχώς.

Η εξέταση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε και η δίκη διεκόπη και να συνεχιστεί στις 3/12/2013, στην Αίθουσα Δ110 του 4ου ορόφου στο εφετείο της Λουκάρεως.

Κατά την αποχώρηση του Θεοφίλου έξω από το δικαστήριο, φωνάχτηκαν συνθήματα από αλληλέγγυους.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο