Παρέμβαση για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη στα Θεοφάνεια, στον Πειραιά

b2ap3_thumbnail_00011_0001.jpg

Με ηχητική υπόκρουση την μπάντα του Δήμου Πειραιά, τις ψαλμωδίες των Θεοφανείων και τις κόρνες των πλοίων  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, από ομάδα αλληλέγγυων.

Η παρέμβαση  προκάλεσε έντονη ανησυχία στις δυνάμεις των ΜΑΤ – που ήδη φύλαγαν την τελετή και τους “επισήμους” –  και που γρήγορα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους αλληλέγγυους, ενώ άνδρες της ασφάλειας καλούσαν αστυνομικά αυτοκίνητα για συλλήψεις. Οι αλληλέγγυοι κρατούσαν πανό που  έγραφε “Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας από 11/11  Σπύρο Στρατούλη” και φώναζαν συνθήματα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο όταν η μπάντα του Δήμου και οι επίσημοι θα περνούσαν μπροστά από τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο μέρος από τους εργαζόμενους στα λιπάσματα και από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσαν παρεβρισκόμενοι στο σημείο, για πρώτη φορά φέτος απαγορεύτηκε στον κόσμο να πλησιάσει κοντά στους “επισήμους” και την τελετή.

O Σπύρος Στρατούλης μεταφέρθηκε σήμερα 6/1/2014 από τις φυλακές Λαρίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για τέταρτη φορά,  μετά από επιδείνωση της υγείας του.

Βρίσκεται στην 57η ημέρα απεργίας πείνας.

Το βίντεο από την παρέμβαση¨:

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=wbN_FvolCnA","width":"800","height":"450"}

Ο Σπύρος Στρατούλης, φυλακισμένος εδώ και 21,5 χρόνια, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 11/11/2013 διεκδικώντας την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του.

Επί 2 χρόνια λάμβανε κανονικά τις λεγόμενες “άδειες”, όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”, για τις οποίες αφέθηκε “ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους” και “χωρίς προφυλάκιση”. Το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για τις διοίκηση των φυλακών, η οποία του στερεί της άδειες εξόδου επειδή «εκκρεμεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος». 

Περισσότερα: Γράμμα του φυλακισμένου Σπύρου Στρατούλη σχετικά με την στέρηση αδειών εξόδου του

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο