Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς (τελευταία ενημέρωση)

 55 2a36d

 Τετάρτη 8/1/2014

UPDATE

  Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Κώστας Σακκάς σήμερα 8/1/2014 με την επιβολή ενός επιπλέον περιοριστικού όρου, ο οποίος προβλέπει την απαγόρευση επικοινωνίας με το άτομο, στο σπίτι του οποίου είχε διανυκτερεύσει.

 Ορίστηκε δικάσιμος για τις 20/1/2014

 

 

Τρίτη 7/1/2014

Ξανασυνελήφθη σήμερα, Τρίτη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς όρους διαμονής που του είχαν επιβληθεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 30χρονος συλληφθείς δεν διανυκτέρευε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του όπου βρίσκεται στην περιοχή του Πειραιά. 

 

Ο κατηγορούμενος,  ο οποίος ήταν προφυλακισμένος παράνομα για 2,5 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουλίου πέρυσι, μετά από απεργία πείνας 36 ημερών και με την υγεία του να βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, καταβάλλοντας ώς ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ.

Συμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την απεργία πείνας.

  

 

 alphavita

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο