Ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο agrinioreport.com σήμερα το μεσημέρι [η αρχική ανάρτηση δεν είναι διαθέσιμη, έχει αναδημοσιευτεί εδώ], η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, που μόλις εκδόθηκε, κάνει δεκτά όλα τα επιχειρήματα των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων («Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση (WWF) Ελλάς»,  «Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»)και δέχεται πλήρως τους λόγους ακύρωσης του έργου.

Το κείμενο της απόφασης δεν έχει ακόμη περιέλθει στην κατοχή των φορέων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και για μια ακόμη φορά επιτυχώς αντιμετώπισαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το  Δημόσιο και τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται  ότι η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου «σέρνεται» στο ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς  η πρώτη προσφυγή κατά του έργου κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991 και έχουν εκδοθεί επτά αποφάσεις από το 1994 ως το 2011.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε ξανά η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, και τον περασμένο Ιούνιο οι σύμβουλοι Επικρατείας συνήλθαν σε διάσκεψη, όπου και, όπως από τότε έγινε γνωστό,  έκαναν δεκτό το αίτημα ακύρωσης του έργου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο