Αντιτρομοκρατική και ΜΜΕ στοχοποιούν και πάλι τον Νίκο Μαζιώτη

b2ap3_thumbnail_listeia-axaia.jpgΓι ακόμη μια φορά αντιτρομοκρατική και ΜΜΕ στοχοποιούν τον Νίκο Μαζιώτη ως δράστη ληστείας που έλαβε χώρα στην Κλειτορία Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας ακολούθησε μικροσυμπλοκή μεταξύ των δραστών και αστυνομικών που κατεύθασαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας εκ των αστυνομικών.

Σε δελτίο τύπου της η αστυνομία – ενάμιση μήνα μετά τη ληστεία – ισχυρίζεται ότι στον κάλυκα (που σημειωτέων αναπτύσσει τεράστιες θερμοκρασίες κατά τον πυροβολισμό) βρέθηκε γενετικό υλικό που “ταυτίζεται” με αυτό που βρέθηκε σε χώρους που σχετίζονται με την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η πληροφορία αυτή αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ ενώ σε πολλές περιπτώσεις διαστρεβλώθηκε μεταφέροντας την είδηση ότι μετά βεβαιότητας «το γενετικό ταυτοποιείται με αυτό του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος ήταν ένας εκ των δραστών».

Η μεθόδευση της αστυνομίας φαίνεται να συνεχίζεται καθώς λίγους μήνες νωρίτερα – και πάλι με καθυστέρηση πολλών μηνών – ισχυρίστηκε ότι «αποτύπωμα που βρέθηκε σε ληστεία που έλαβε χώρα στο Βελεστίνο ταυτιζόταν με του Νίκου Μαζιώτη», ενώ συνεχώς “διαρρέεται” στα ΜΜΕ η συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες.

Τότε ο Νίκος Μαζιώτης με επιστολή που δημοσίευσε στο Athens IMC, αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στη ληστεία στο Βελεστίνο, επισημαίνοντας πως ούτως η άλλως η παραδοχή της συμμετοχής του σε αυτήν (αν υπήρχε) δε θα επιβάρυνε τη θέση του, καθώς ήδη βαρύνεται με δεκάδες χρόνια φυλάκισης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο