1000 οικογένειες καταλαμβάνουν οικόπεδο δίπλα στο κεντρικό γήπεδο στο Σ. Πάολο

Για μία κατοικία με αξιοπρέπεια. Φτάνει πιά με τις εξώσεις.

Βραζιλία: Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μάη το κίνημα των εργαζομένων χωρίς στέγη (Movimento dos Trabalhadores Sem Teto (MTST) κατέλαβε ένα εγκατελημένο οικόπεδο 4 χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο Itaquerão που θα γίνει η έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλου στην πόλη του Σάο Πάολο.

Το οικόπεδο αποτελεί ατομική ιδιοκτησία και είναι εγκατελημένο 20 χρόνια τώρα. Στην κατάληψη συμμετέχουν 1000 οικογένειες, οι οποίες εκδιώχθηκαν από τις φαβέλες, έμεναν σε επικίνδυνες περιοχές, καθώς και άλλες χωρίς προϋποθέσεις να πληρώσουν ενοίκιο λόγο της ραγδαίας αύξησης των τιμών.,

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα των εργατών δίχως στέγη, καταδικνείει την αδικία που επιτελείται ενάντια στον φτωχό εργαζόμενο κόσμο, αντιπαραβάλλοντας το κόστος κατασκευής του σταδίου, με το νούμερο των χωρίς στέγη οικογενειών στην πολιτεία. « Ενώσω ξοδεύτηκε 1 δισεκατομμύριο Ρεάης για την κατασκευή του σταδίου, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος κατασκευής των υποδομών πρόσβασης, χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση στην κατοικία στο Itaquera”.

Οι αντιλαϊκές επενδύσεις του Κυπέλλου δεν θα περάσουν πάνω από το σώμα του λαού που ζεί στην περιφέρεια. Η Itaquera θα ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί τα κοινωνικά δικαιώματα»

indymedia

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο