Proledialers: Παρέμβαση στην εταιρεία ICOP

[Από Proledialers]

Παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα (05/05/14) στην εταιρεία ICOP στον Κολωνό. Η εταιρεία ICOP (ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤ.-ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΕ) είναι μία από τις πολλές εταιρίες που κινούνται στο χώρο των υπηρεσιών του διαδικτύου. Όμως, σε αυτήν την εταιρεία η εργοδοσία  αρνείται να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, όπως για παράδειγμα στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Την Τετάρτη (07/05/14), στο προκαθορισμένο ραντεβού στην Επιθεώρηση Εργασίας, το αφεντικό δεν προσήλθε ποτέ. Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, έστειλε μήνυμα σε εργαζόμενη ότι θα την εξοφλούσε στη συνάντηση με την Επιθεώρηση, αλλά για ακόμη μία φορά αθέτησε το λόγο του. Έτσι, ορίστηκε νέο ραντεβού για στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις 4 Ιουνίου και εμείς ξεκαθαρίζουμε στα εν λόγω αφεντικά ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράσαμε:

Τζάμπα εργασία; Για κορόιδα ψάχνετε;

Η εταιρεία ICOP (ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤ.-ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΕ) είναι μία από τις πολλές εταιρίες που κινούνται στο χώρο των υπηρεσιών του διαδικτύου. Είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός τομέας και για αυτό η εταιρεία απασχολεί εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Όμως, σε αυτήν την εταιρεία η εργοδοσία  αρνείται να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, όπως για παράδειγμα στην καταβολή των δεδουλευμένων. Αντίθετα, με υπεκφυγές, κρυφτούλι, υποσχέσεις που δεν τηρεί, ανυπόστατες δικαιολογίες και άλλα ευφάνταστα κόλπα έχει φθάσει να χρωστά στους υπαλλήλους μισθούς πολλών μηνών. Έτσι, εργαζόμενοι ακόμη και των 400 ευρώ, πληρώνονται με έναντι 100 ή 200 ευρώ το μήνα και κάποιες φορές και καθόλου, αδυνατώντας, όπως είναι επόμενο, να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες ή/και των οικογενειών τους.

Η εργοδοσία, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιου τύπου συναίνεση με τους  υπαλλήλους της, φροντίζει να κάνει άτυπες συμφωνίες με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά (διαφορά στο μέγεθος των έναντι, στις ημερομηνίες, στις προφορικές συμφωνίες), ώστε να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα οργανωμένης αντίδρασης. Οι εργαζόμενοι κάθε φορά έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικά δεδομένα και με νέους  εκβιασμούς, ενώ κάποιοι που διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όπως είναι ο μισθός τους, απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει πολλούς εργαζόμενους στο παρελθόν να παραιτηθούν, ενώ κάποιοι έχουν καταφύγει ακόμη και σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για να μπορέσουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα αφεντικά, μικρά και μεγάλα, με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν τη δική τους κερδοφορία ανέπαφη, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής τους σταθερή, υποτιμώντας παράλληλα την δική μας ζωή και την εργασία μας όσο περισσότερο μπορούν.

Εμείς, από την μεριά μας, δεν πρέπει να τους αφήνουμε κανένα περιθώριο να μας υποτιμούν και να μας εμπαίζουν. Δεν είμαστε «συνεργάτες» ή «συνέταιροι», αλλά εργαζόμενοι. Δεν αφήνουμε τα αφεντικά να χρησιμοποιούν το φόβητρο της ανεργίας για να μας εκβιάζουν. Δεν τους αφήνουμε να μας πουλάνε παραμύθια ότι δήθεν σε αυτήν την τραγική κατάσταση που βιώνουμε είμαστε ίσοι. Ξέρουμε καλά  τους όρους του παιχνιδιού. Και κυρίως, δεν δουλεύουμε απλήρωτοι, για να μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να πλουτίζουν εις βάρος μας. Στην εργοδοτική αυθαιρεσία, δεν στεκόμαστε παθητικά, αλλά αλληλέγγυα δίπλα στους συναδέλφους μας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Κανείς μας να μην δέχεται να εργαστεί χωρίς να πληρώνεται, όλοι και όλες  μαζί διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!

Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες δεν θα μένουν αναπάντητες!

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο