“Προληπτικές”συλλήψεις στην Βραζιλία μια μέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

H αστυνομία της Βραζιλίας εισέβαλε σε σπίτια ακτιβιστών και προχώρησε σε 8 συλλήψεις αναρχικών και αντιφασιστών την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA .

Ενημερώσεις από τις εξελίξεις

UPDATE 1: Τα ονόματα των συλληφθέντων ακτιβιστών είναι : Elisa Quadros (Sininho), Thiado Rocha μαζί με την κοπέλα του Duda,  David Paixão (γιος του Eloisa Samy, ο οποίος είναι δικηγόρος). Η Anne Josephine συνελήφθη επίσης εξαιτίας της σχέσης της με τον Game Over, ο οποίος δεν ήταν στο σπίτι του και ήταν ο ακτιβιστής, που οι αστυνομικοί έψαχναν αρχικά, μην βρίσκοντάς τον συνέλαβαν την Anne, γεγονός που δείχνει καθαρά μια εκδικητική σύλληψη. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τους υπολογιστές τους, όπως φαίνεται όσοι είναι εναντίον της FIFA διώκονται ποινικά σήμερα στην Βραζιλία. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα στο Ρίο.  Οι ακτιβιστές κινητοποιούνται για να αντιταχθούν και να πολεμήσουν τις πολιτικές διώξεις στο όνομα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

UPDATE 2: H Elisa είναι ο κύριος μάρτυρας στη δίκη στρατιωτικών αστυνομικών, οι οποίοι έχουν μηνυθεί με την κατηγορία , ότι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν ψευδώς με δόλο ακτιβιστές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου έτους. Οι αστυνομικοί είναι οι Fabio Pinto  και Tenente Bruno Ferreira. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία της δίκης των αστυνομικών ξεκινάει σήμερα. 

UPDATE 3: Άλλοι 2 ακτιβιστές συνελήφθησαν- ανεβάζοντας τους συλληφθέντες σε  6 μέχρι τώρα – το όνομα του ενός από αυτούς είναι Eduarda Castro, όπως ανακοινώθηκε από τους Anonymous του Ρίο.

UPDATE 4: Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν, ο ένας είναι αναρχικός που ανήκει στο στο Μαύρο Μπλοκ και ο άλλος αντιφασίστας που ανήκει στην RASH. Οι πρώτες συλλήψεις ξεκίνησαν πριν από 3 ώρες,  αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους στις 6:30 το πρωί. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σαφής προσπάθεια εκφοβισμού την κοινωνίας που διοργανώνει διαμαρτυρίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει αύριο. Είναι, επίσης, πολιτική της αστυνομίας και κατάχρηση εκ μέρους του κράτους της Βραζιλίας. Φαίνεται ότι μπορεί να προσαχθούν βάσει του νόμου « για την εθνική ασφάλεια», το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορεί να κατηγορηθούν για «τρομοκρατία ».

Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί ένα από τα πιο αμφισβητούμενα στην Βραζιλία, το 70 τοις εκατό των κατοίκων το αποδοκιμάζουν, το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου θα οργανωθούν δεκάδες εκδηλώσεις για να μποϊκοτάρουν τον ταξικό στην ουσία πόλεμο, που διεξάγει η FIFA εναντίον της εργατικής τάξης της Βραζιλίας.

200.000 χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και πύραυλοι έχουν συσταθεί για να προστέψουν την πιο διεφθαρμένη οργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες : https://omniatv.com/blog/4470

BoZtrkzIYAA8-rh

10291686_460340074069304_2909938420389336809_n

(πηγή : http://revolution-news.com/breaking-police-raid-activists-homes-arrest-8-anarchists-bb-and-antifa-on-eve-of-fifas-world-cup-updates/)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο