3ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας: 10-12 Οκτωβρίου, Αθήνα

Μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών και λαϊκών καινοτόμων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας  & Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2014.

Φέτος έχουν προσκληθεί ομάδες από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες για να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και αγώνες με σύνθημα “Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ, γίνε μέρος του!”

Περίπου 200 πρωτοβουλίες απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στα προηγούμενα φεστιβάλ και εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωσή τους. Κοινωνικές κλινικές και φαρμακεία αλληλεγγύης, τράπεζες χρόνου, κοινωνικές κουζίνες, παραδοσιακές τράπεζες σπόρων, οικοκοινότητες, συνεταιρισμοί ή δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανταλλαγής έλαβαν μέρος σε αυτά, όπως το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο Βιο.Με, η πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Κίνηση 136, η οικοκοινότητα Σπιθάρι-Waking Life, το συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος ή η Τράπεζα Χρόνου Αθήνας μεταξύ άλλων.

Το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας διαφέρει από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις γιατί οργανώνεται εξ’ολοκλήρου από πρωτοβουλίες απλών πολιτών καθώς δεν υπάρχουν χορηγίες ή χρηματοδότηση από οργανισμούς. Βασίζεται στην οριζοντιότητα, τη συλλογική λήψη αποφάσεων, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την αμοιβαιότητα, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχική ηγεσία και τη συλλογική νοημοσύνη. Αποτελεί σημείο συνάντησης για ανταλλαγή γνώσης και προσφέρει στους επισκέπτες εναλλακτικές προτάσεις για διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση των τελευταίων ετών.

Φέτος, προγραμματίζουμε τη διοργάνωση δημόσιων συζητήσεων, παρουσιάσεων και πρακτικών εργαστηρίων με αντικείμενο: τα κοινά, την αποανάπτυξη, τα δίκτυα ανταλλαγής, τις εναλλακτικές νομισματικές μονάδες, τις εργατικές κολεκτίβες, τις οικοκοινότητες, τη διαχείριση αποβλήτων, την κατανομή των πόρων, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συμμετοχή.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος προσκαλούμε ομάδες πολιτών και πρωτοβουλίες απ’ όλη την Ευρώπη με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη μελέτη καλών πρακτικών και τη δικτύωση με αντίστοιχα εγχειρήματα του εξωτερικού.

Για την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων των συμμετεχόντων από το εξωτερικό, έχουμε ξεκινήσει καμπάνια crowdfunding, η οποία καλεί ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να γίνουν μέρος αυτής της ανοιχτής και συμμετοχικής πρωτοβουλίας χρηματοδότησης: http://www.kapipal.com/festival4sce2014

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=LaQAG3u-FeM","width":"800","height":"450"}

Το  Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας προάγει έναν κόσμο που προάγει την επικοινωνία, και την αμοιβαία ανταλλαγή με στόχο τη μετάβαση σε μία κοινωνία βασισμένη στη συμμετοχή και τη συνεργασία, την αυτοδιαχείριση, την αλληλεγγύη, τη βιωσιμότητα, την αυτάρκεια και το σεβασμό στη Φύση και τον Άνθρωπο. 

*Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου με περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο, την ώρα, το πρόγραμμα και τις επιβεβαιωμένες συμμετοχές.

Ε-mail: [email protected] 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Χριστίνα Παπαδοπούλου: 6932377700

Φώτης Πετράτος:  6985982871

Ιστοσελίδα: http://www.festival4sce.org

Twitter: @athensfest4sce

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο