Οι Empty Frame είπαν «ΟΧΙ» στον Δήμο Αθηναίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

1Το συγκρότημα των Empty Frame αρνήθηκε να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συναυλία  στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, δηλώνοντας καθ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του στους Σύριους πρόσφυγες και ενδεχομένως και την αντίθεση της μπάντας στην στάση που κρατά απέναντι τους ο Δήμος Αθηναίων και το ελληνικό κράτος
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συγκροτήματος
 
Από τις 19 Νοέμβριου,Σύροι πρόσφυγες πολέμου κάνουν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν την συνέχιση του μεγάλου ταξιδιού τους, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς τον φόβο του θανάτου, της φυλακής, των κρατητηρίων, των εγκληματικών κυκλωμάτων.
Το αίτημά τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που τους καλύπτει και υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοντάφτει στην αδιαλλαξία του ελληνικού κράτους και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης ασύλου.
Στις 13 Δεκεμβρίου ήμασταν καλεσμένοι να συμμετάσχουμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που θα λάβουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος.
Θεωρούμε ύψιστο αγαθό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο εξαιρετικά σημαντικός αγώνας που δίνουν οι Σύροι πρόσφυγες μας βρίσκει αλληλέγγυους.
Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη μας συναυλία.
Ευχαριστούμε εκείνους που μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους, ωστόσο, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του και να διεκδικεί έναν καλύτερο τρόπο και τόπο ζωής και δημιουργίας είναι κάτι που ξεπερνάει την οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση και εορταστική εκδήλωση.
Ευχαριστούμε, Empty Frame

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=dXJKah1F9Eg","width":"800","height":"450"}

 

περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του συγκροτήματος στο facebook

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments