Καμπάνια αλληλεγγύης για την τρανσέξουαλ κρατούμενη Έσρα Αρκάν στην Τουρκία

Η οργάνωση αναρχικών γυναικών στην Τουρκία έχει καλέσει για την έναρξη καμπάνιας στήριξης για την  Έσρα Αρκάν, τρανσέξουαλ κρατούμενη που βρίσκεται σε φυλακή ανδρών. Η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί με επιστολές που θα στέλνονται στην διεύθυνση που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου. Η Έσρα είχε στο παρελθόν κακοποιηθεί σεξουαλικά από δεσμοφύλακες στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ενδέχεται να έχει αυτοκτονικές τάσεις.

Είχε γράψει πως καταδικάστηκε σε ισόβια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε εξαιτίας των προκαταλήψεων του δικαστή. Η Έσρα, που εκτίει ποινή έντεκα ετών, βρίσκεται στην απομόνωση τα τελευταία εννιά χρόνια και κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της κακοποιήθηκε σεξουλικά. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή της στη φυλακή όπου είχε γίνει η κακοποίηση.

Σε ένα τεύχος της αναρχικής εφημερίδας Meydan του 2014 δημοσιεύθηκε γράμμα της κρατούμενης που περιέγραφε πώς μετά την κακοποίησή της μάζευε το σπέρμα του δεσμοφύλακα από το σώμα της. Είχε καταγγείλει τον δεσμοφύλακα και το δικαστήριο τον είχε θέσει σε κράτηση για ένα έτος, όμως ένας δικαστής αποφάνθηκε πως η πράξη έγινε με συναίνεση της κρατούμενης με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί. Μετά την επίθεση, η Έσρα μεταφέρθηκε σε μια άλλη φυλακή όμως τώρα την ανάγκασαν να επιστρέψει.

”Η Έσρα απαιτεί να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές” είπε η Νέγκρις Σεεν, μέλος της ομάδας Anarchist Women. Η Νέγκρις έχει κρατήσει επικοινωνία με την Έσρα. ”Δεν μπορεί να κάνει τίποτα μέσα σ’ εκείνη τη φυλακή. Επειδή είναι τρανς δεν μπορεί να πάει στο χώρο εβδομαδιαίων συναντήσεων, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βιβλιοθήκη ούτε το γυμναστήριο. Λόγω του άγχους έχει αποκτήσει προβλήματα με το στομάχι της, για τα οποία δεν της έχει δοθεί συστηματική θεραπεία”.

Δυσκολεύεται με αυτή την αλλαγή και δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό της. Η Έσρα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας παλιά κι ο μόνος λόγος που είναι ζωντανή είναι επειδή είχε υποβληθεί σε εγχείρηση.

Η οργάνωση ”Anarchist Women”, οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεις δικαιωμάτων των LGBTI έχουν ξεκινήσει την καμπάνια επιστολών προς την Έσρα. Η διεύθυνσή της είναι:

Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi
B-4 Koğuşu
Canik
Samsun
Turkey

Πηγή Jinha
Μετάφραση BlackCat

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο